De raad van bestuur van de VRT heeft de directie dinsdag een mandaat gegeven om onderhandelingen te starten over het besparingsplan.

Volgens voorzitter Luc Van den Brande blijft 65 miljoen euro het uitgangspunt. Maar als er nieuwe elementen of nieuwe mogeljjkheden zijn, moet daar volgens hem rekening mee worden gehouden.

De vakbonden bij de VRT kondigden eerder aan dat ze een alternatief besparingsplan hebben uitgewerkt. Dat voorziet besparingen ten belope van 39 miljoen euro.

Personeel

De raad van bestuur heeft de directie dinsdag ook een mandaat gegeven om met de vakbonden te onderhandelen over de uitstroomvoorstellen voor het personeel en om mogelijke alternatieven te bekijken.

Daarbij mag het niet gaan om ontslagen omwille van de besparingen en er moet ook uitzicht zijn op nieuwe instroom, zo luidt het in een persbericht.

Volgens het besparingsplan dat gedelegeerd bestuurder ad interim Piet Van Roe heeft voorgesteld, moeten er tegen het einde van het jaar 279 personeelsleden afvloeien.

De raad van bestuur meldde dinsdag dat ze pas een definitieve beslissing zal nemen over het besparingsplan op basis van een uiteindelijk voorstel van de directie na de onderhandelingen.

De raad van bestuur van de VRT heeft de directie dinsdag een mandaat gegeven om onderhandelingen te starten over het besparingsplan.Volgens voorzitter Luc Van den Brande blijft 65 miljoen euro het uitgangspunt. Maar als er nieuwe elementen of nieuwe mogeljjkheden zijn, moet daar volgens hem rekening mee worden gehouden.De vakbonden bij de VRT kondigden eerder aan dat ze een alternatief besparingsplan hebben uitgewerkt. Dat voorziet besparingen ten belope van 39 miljoen euro. PersoneelDe raad van bestuur heeft de directie dinsdag ook een mandaat gegeven om met de vakbonden te onderhandelen over de uitstroomvoorstellen voor het personeel en om mogelijke alternatieven te bekijken. Daarbij mag het niet gaan om ontslagen omwille van de besparingen en er moet ook uitzicht zijn op nieuwe instroom, zo luidt het in een persbericht. Volgens het besparingsplan dat gedelegeerd bestuurder ad interim Piet Van Roe heeft voorgesteld, moeten er tegen het einde van het jaar 279 personeelsleden afvloeien. De raad van bestuur meldde dinsdag dat ze pas een definitieve beslissing zal nemen over het besparingsplan op basis van een uiteindelijk voorstel van de directie na de onderhandelingen.