Het voorakkoord dat vakbonden en directie van Het Mediahuis hebben bereikt, is volgens de werknemersvertegenwoordigers 'een evenwichtig sociaal plan dat bij de achterban zeker te verdedigen valt.'

Volgens Kareme Nouri (LBC-NVK) heeft de directie de afgelopen twee dagen nog belangrijke inspanningen gedaan om tegemoet te komen aan de eisen van de bonden. Onder meer de regeling die meer thuiswerk toelaat, kan op appreciatie van de werknemers rekenen, zo bleek tijdens een toelichting aan het personeel van Concentra in Hasselt.

De vakbondsmilitanten hielden op de drie vestigingen van Het Mediahuis (Hasselt, Antwerpen en Groot-Bijgaarden) gelijktijdig een kort infomoment om de krachtlijnen van het voorakkoord toe te lichten. Aanstaande dinsdag en de dinsdag nadien worden dan grotere meetings gepland, waarop alle details aan het personeel worden voorgelegd. In die week zal ook kunnen gestemd worden over het voorakkoord.

"We waren eigenlijk zelf verrast dat de directie de afgelopen twee dagen ons tegemoet is gekomen", vindt Nouri. "Vorige week zag het er echt nog niet goed uit. Maar we hebben nu een aantal bijkomende voorwaarden kunnen afdwingen die voor ons belangrijk zijn. Ik denk aan de regeling om het pendelen tussen de diverse vestigingen te beperken en meer thuiswerk toe te laten. Of aan de werkzekerheid die tot 2020 wordt geboden aan iedereen die blijft."

Er zit ook een voorstel tot SWT (vroegere brugpensioen, nvdr) in vanaf 55 jaar. Tussen 55 en 57 jaar zou het kunnen als een gedwongen ontslag kan vermeden worden, en vanaf 58 jaar zou men ongehinderd kunnen instappen.

Na het tellen van de stemmen op 15 april, zal mits positief resultaat, het akkoord in een CAO worden gegoten. Minister van Werk Monica De Coninck moet vervolgens beslissen of de leeftijdsverlaging voor brugpensioen wordt toegestaan. Daarna mogen de werknemers die hiervoor in aanmerking komen, of voor de regeling van vrijwillig vertrek, zich bij de directie melden. (Belga/TE)

Het voorakkoord dat vakbonden en directie van Het Mediahuis hebben bereikt, is volgens de werknemersvertegenwoordigers 'een evenwichtig sociaal plan dat bij de achterban zeker te verdedigen valt.' Volgens Kareme Nouri (LBC-NVK) heeft de directie de afgelopen twee dagen nog belangrijke inspanningen gedaan om tegemoet te komen aan de eisen van de bonden. Onder meer de regeling die meer thuiswerk toelaat, kan op appreciatie van de werknemers rekenen, zo bleek tijdens een toelichting aan het personeel van Concentra in Hasselt. De vakbondsmilitanten hielden op de drie vestigingen van Het Mediahuis (Hasselt, Antwerpen en Groot-Bijgaarden) gelijktijdig een kort infomoment om de krachtlijnen van het voorakkoord toe te lichten. Aanstaande dinsdag en de dinsdag nadien worden dan grotere meetings gepland, waarop alle details aan het personeel worden voorgelegd. In die week zal ook kunnen gestemd worden over het voorakkoord. "We waren eigenlijk zelf verrast dat de directie de afgelopen twee dagen ons tegemoet is gekomen", vindt Nouri. "Vorige week zag het er echt nog niet goed uit. Maar we hebben nu een aantal bijkomende voorwaarden kunnen afdwingen die voor ons belangrijk zijn. Ik denk aan de regeling om het pendelen tussen de diverse vestigingen te beperken en meer thuiswerk toe te laten. Of aan de werkzekerheid die tot 2020 wordt geboden aan iedereen die blijft." Er zit ook een voorstel tot SWT (vroegere brugpensioen, nvdr) in vanaf 55 jaar. Tussen 55 en 57 jaar zou het kunnen als een gedwongen ontslag kan vermeden worden, en vanaf 58 jaar zou men ongehinderd kunnen instappen. Na het tellen van de stemmen op 15 april, zal mits positief resultaat, het akkoord in een CAO worden gegoten. Minister van Werk Monica De Coninck moet vervolgens beslissen of de leeftijdsverlaging voor brugpensioen wordt toegestaan. Daarna mogen de werknemers die hiervoor in aanmerking komen, of voor de regeling van vrijwillig vertrek, zich bij de directie melden. (Belga/TE)