De Lijn verwacht vooral grote hinder in Antwerpen. "Omdat de betoging in Antwerpen plaatsvindt, verwacht De Lijn grote hinder in de provincie", zegt Tom Van der Vreken van De Lijn. "Vermits ook vakbondsmilitanten van buiten Antwerpen op de betoging worden verwacht, zullen ook elders in Vlaanderen een aantal bussen en trams vermoedelijk niet uitrijden. Hoeveel hinder er zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf communiceren."

"In de loop van de voormiddag zal er tijdelijk geen bus- en tramverkeer zijn op het traject van de betoging", zegt Van der Vreken. Die gaat van het Centraal Station naar de Groenplaats.

Het ACOD betoogt dinsdag in Antwerpen tegen de besparingsmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Tot nader order nemen de christelijke vakbond ACV en de liberale ACLVB niet deel aan de actie. "Wij gaan niemand verbieden om deel te nemen aan de actie, maar we roepen ook niet actief op", zegt Jan Coolbrandt, nationaal secretaris van het ACV De Lijn. (Belga/TE)

De Lijn verwacht vooral grote hinder in Antwerpen. "Omdat de betoging in Antwerpen plaatsvindt, verwacht De Lijn grote hinder in de provincie", zegt Tom Van der Vreken van De Lijn. "Vermits ook vakbondsmilitanten van buiten Antwerpen op de betoging worden verwacht, zullen ook elders in Vlaanderen een aantal bussen en trams vermoedelijk niet uitrijden. Hoeveel hinder er zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf communiceren." "In de loop van de voormiddag zal er tijdelijk geen bus- en tramverkeer zijn op het traject van de betoging", zegt Van der Vreken. Die gaat van het Centraal Station naar de Groenplaats. Het ACOD betoogt dinsdag in Antwerpen tegen de besparingsmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Tot nader order nemen de christelijke vakbond ACV en de liberale ACLVB niet deel aan de actie. "Wij gaan niemand verbieden om deel te nemen aan de actie, maar we roepen ook niet actief op", zegt Jan Coolbrandt, nationaal secretaris van het ACV De Lijn. (Belga/TE)