PS-minister André Flahaut, PS-Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx, CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri... Het zijn slechts enkele van de politici die de voorbije weken schreven, mailden of belden naar ambtenaren van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) over één of andere asielaanvraag. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

'Zulke interventies ruiken naar machtsmisbruik '

DVZ-topman Freddy Roosemont zegt de bemoeienissen grondig beu te zijn. 'Sommige politici denken blijkbaar nog steeds dat hun naam gewicht in de schaal werpt als hij in een dossier opduikt. In de praktijk zorgt het alleen voor onnodig extra werk.'

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is veel scherper. 'Zulke interventies ruiken naar machtsmisbruik en vormen een gigantisch deontologisch probleem, zeker voor een minister in functie.' Hij doelt op Flahaut, tegenwoordig minister in de regering van de Federatie Wallonië-Brussel.

De krant laat de betrokkenen ook reageren. Zo benadrukt Lanjri dat ze met haar dienstbetoon mensen vooral de weg wil wijzen in het administratieve oerwoud. 'Dat is mijn taak.' (Belga/SD)

PS-minister André Flahaut, PS-Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx, CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri... Het zijn slechts enkele van de politici die de voorbije weken schreven, mailden of belden naar ambtenaren van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) over één of andere asielaanvraag. Dat bericht Het Laatste Nieuws. DVZ-topman Freddy Roosemont zegt de bemoeienissen grondig beu te zijn. 'Sommige politici denken blijkbaar nog steeds dat hun naam gewicht in de schaal werpt als hij in een dossier opduikt. In de praktijk zorgt het alleen voor onnodig extra werk.' Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is veel scherper. 'Zulke interventies ruiken naar machtsmisbruik en vormen een gigantisch deontologisch probleem, zeker voor een minister in functie.' Hij doelt op Flahaut, tegenwoordig minister in de regering van de Federatie Wallonië-Brussel. De krant laat de betrokkenen ook reageren. Zo benadrukt Lanjri dat ze met haar dienstbetoon mensen vooral de weg wil wijzen in het administratieve oerwoud. 'Dat is mijn taak.' (Belga/SD)