Het lot van 42 van de 60 Afghanen die bij een betoging aan het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) zijn gearresteerd, ligt in de handen van de Dienst Vreemdelingenzaken. Zij zijn bezig de verschillende dossiers te bestuderen, zegt de woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De asielzoekers zijn in verschillende gesloten centra ondergebracht.

350 uitgewezen Afghanen bij de Block

Ongeveer 350 uitgewezen Afghanen hebben betoogd voor het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). De kabinetschef van De Block wou een delegatie van de manifestanten ontmoeten voor een onderhoud maar dat weigerden ze. Daarop vertrok de delegatie terug naar hun gekraakte woning in Elsene. Dat laat de woordvoerder van het kabinet weten.

De betogers stonden onder streng toezicht van de politie na de schermutselingen eerder op de week. Toen trokken de betogers al naar de Wetstraat in de hoop een onderhoud af te dwingen met het kabinet van premier Elio Di Rupo (PS) maar de betoging ontspoorde en 60 mensen werden administratief aangehouden. Een iemand werd gerechtelijk aangehouden voor het toedienen van slagen en verwondingen aan de politie. De betoging aan het kabinet De Block verliep wel rustig.

Sinds een twintigtal dagen protesteren zo'n 400 uitgewezen Afghanen voor een verblijfsvergunning. Ze wonen in een gekraakt gebouw in Elsene. (Belga)

Het lot van 42 van de 60 Afghanen die bij een betoging aan het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) zijn gearresteerd, ligt in de handen van de Dienst Vreemdelingenzaken. Zij zijn bezig de verschillende dossiers te bestuderen, zegt de woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken.De asielzoekers zijn in verschillende gesloten centra ondergebracht. Ongeveer 350 uitgewezen Afghanen hebben betoogd voor het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). De kabinetschef van De Block wou een delegatie van de manifestanten ontmoeten voor een onderhoud maar dat weigerden ze. Daarop vertrok de delegatie terug naar hun gekraakte woning in Elsene. Dat laat de woordvoerder van het kabinet weten.De betogers stonden onder streng toezicht van de politie na de schermutselingen eerder op de week. Toen trokken de betogers al naar de Wetstraat in de hoop een onderhoud af te dwingen met het kabinet van premier Elio Di Rupo (PS) maar de betoging ontspoorde en 60 mensen werden administratief aangehouden. Een iemand werd gerechtelijk aangehouden voor het toedienen van slagen en verwondingen aan de politie. De betoging aan het kabinet De Block verliep wel rustig. Sinds een twintigtal dagen protesteren zo'n 400 uitgewezen Afghanen voor een verblijfsvergunning. Ze wonen in een gekraakt gebouw in Elsene. (Belga)