In de dagen voor het akkoord over de taxshift en de begroting voor volgend jaar was er wat discussie over de geschatte fiscale ontvangsten. Er was sprake van een tegenvaller van 882 miljoen euro. Het cijferwerk zou voor wat nervositeit gezorgd hebben bij de coalitiepartners en achter de schermen werd minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) met de vinger gewezen.

"Ik denk dat er een probleem is met zijn administratie", zegt Didier Reynders (MR), die zelf minister van Financiën was tussen 1999 en 2011. Op de vraag of de sterke CD&V-vertenwoordiging bij de Federale Overheidsdienst Financiën en de spanning tussen CD&V en N-VA een rol speelt, zegt Reynders dat de minister "moet proberen een sterkere greep op zijn administratie te krijgen. Ik heb die administratie zeer goed gekend, ik weet wat het is", zegt de MR-vicepremier.

Op Twitter kaatste Van Overtveldt de bal terug met een link naar een artikel van 2006, de periode dat Reynders zelf minister van Financiën was.

Minister Van Overtveldt was vanochtend te gast in De Zevende Dag. Daar gaf hij uitleg bij het akkoord over de taxshift dat de regering gisteren voorstelde. Hij noemde de kritiek van de oppositie op zijn cijferwerk onjuist.

Gisterenmiddag zat Van Overtveldt al in de studio van VTM Nieuws om er uitleg te geven bij de cijfers. Hij benadrukte daar dat vooral de lage inkomens zullen verhogen als gevolg van de taxshift. (Belga/JH)

In de dagen voor het akkoord over de taxshift en de begroting voor volgend jaar was er wat discussie over de geschatte fiscale ontvangsten. Er was sprake van een tegenvaller van 882 miljoen euro. Het cijferwerk zou voor wat nervositeit gezorgd hebben bij de coalitiepartners en achter de schermen werd minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) met de vinger gewezen. "Ik denk dat er een probleem is met zijn administratie", zegt Didier Reynders (MR), die zelf minister van Financiën was tussen 1999 en 2011. Op de vraag of de sterke CD&V-vertenwoordiging bij de Federale Overheidsdienst Financiën en de spanning tussen CD&V en N-VA een rol speelt, zegt Reynders dat de minister "moet proberen een sterkere greep op zijn administratie te krijgen. Ik heb die administratie zeer goed gekend, ik weet wat het is", zegt de MR-vicepremier. Op Twitter kaatste Van Overtveldt de bal terug met een link naar een artikel van 2006, de periode dat Reynders zelf minister van Financiën was.Minister Van Overtveldt was vanochtend te gast in De Zevende Dag. Daar gaf hij uitleg bij het akkoord over de taxshift dat de regering gisteren voorstelde. Hij noemde de kritiek van de oppositie op zijn cijferwerk onjuist.Gisterenmiddag zat Van Overtveldt al in de studio van VTM Nieuws om er uitleg te geven bij de cijfers. Hij benadrukte daar dat vooral de lage inkomens zullen verhogen als gevolg van de taxshift. (Belga/JH)