Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft in de Kamer verklaard dat hij een negatief advies gegeven heeft over een economische missie die de gewesten willen organiseren naar Rwanda.

Dat land wordt ervan beschuldigd de rebellen van M23 in Oost-Congo te steunen. De missie verhinderen kan hij evenwel niet, zo gaf hij in de commissie Buitenlandse Zaken aan bij de voorstelling van zijn beleidsnota. "Ik zeg niet dat er geen economische missie moet zijn, maar het ogenblik is slecht gekozen", aldus Reynders. Het gaat enkel om een advies, dat niet zal verhinderen dat de missie wellicht zal doorgaan.

"De gewesten houden voet bij stuk, de ambassade zal hen helpen", benadrukte hij. Reynders riep de partijen die in de gewesten in de meerderheid zitten op om een consequente houding aan te nemen op de verschillende beleidsniveaus. (Belga/RDM)

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft in de Kamer verklaard dat hij een negatief advies gegeven heeft over een economische missie die de gewesten willen organiseren naar Rwanda. Dat land wordt ervan beschuldigd de rebellen van M23 in Oost-Congo te steunen. De missie verhinderen kan hij evenwel niet, zo gaf hij in de commissie Buitenlandse Zaken aan bij de voorstelling van zijn beleidsnota. "Ik zeg niet dat er geen economische missie moet zijn, maar het ogenblik is slecht gekozen", aldus Reynders. Het gaat enkel om een advies, dat niet zal verhinderen dat de missie wellicht zal doorgaan. "De gewesten houden voet bij stuk, de ambassade zal hen helpen", benadrukte hij. Reynders riep de partijen die in de gewesten in de meerderheid zitten op om een consequente houding aan te nemen op de verschillende beleidsniveaus. (Belga/RDM)