Didier Bellens wil niet weg bij Belgacom. Dat zegt hij in een interview met Le Soir. Bellens ligt al weken op ramkoers met de regering en het parlement. Zijn ontslag hangt al even lang in de lucht en de bespreking ervan stond vanochtend op de agenda van de ministerraad. De beslissing is uitgesteld tot vrijdag om eventuele gevolgen voor de beurskoers van Belgacom in te perken.

'Ik heb altijd gevochten voor de belangen van het bedrijf. Dat is een soort van fierheid geworden. Zowel voor mij als voor de 15.000 werknemers van het bedrijf. Een bedrijf als dit dat op punt staat, dat is een grote troef voor een land. Dat is de positieve kant van het verhaal.'

Verkeerd begrepen

Bellens heeft intussen spijt van uitspraken die hij deed over de regering. 'Elio Di Rupo is een klein kind dat met Sinterklaas zijn cadeautje komt halen bij Belgacom,' had hij gezegd tijdens een bijeenkomst van de Brusselse zakenclub B19 Country Club.

'Als er uitspraken van mij geweest zijn die misschien verkeerd begrepen zijn, dan betreur ik dat. Dat was niet de bedoeling,' zegt hij .

Bellens geeft toe dat hij wist dat er journalisten aanwezig waren op de bijeenkomst, maar de eigenaar van B19 zou hem verzekerd hebben dat die er niet over zouden schrijven. 'En als je uitspraken uit hun context haalt, komen die al snel als misplaatst over,' luidt het.

Didier Bellens wil niet weg bij Belgacom. Dat zegt hij in een interview met Le Soir. Bellens ligt al weken op ramkoers met de regering en het parlement. Zijn ontslag hangt al even lang in de lucht en de bespreking ervan stond vanochtend op de agenda van de ministerraad. De beslissing is uitgesteld tot vrijdag om eventuele gevolgen voor de beurskoers van Belgacom in te perken. 'Ik heb altijd gevochten voor de belangen van het bedrijf. Dat is een soort van fierheid geworden. Zowel voor mij als voor de 15.000 werknemers van het bedrijf. Een bedrijf als dit dat op punt staat, dat is een grote troef voor een land. Dat is de positieve kant van het verhaal.' Verkeerd begrepen Bellens heeft intussen spijt van uitspraken die hij deed over de regering. 'Elio Di Rupo is een klein kind dat met Sinterklaas zijn cadeautje komt halen bij Belgacom,' had hij gezegd tijdens een bijeenkomst van de Brusselse zakenclub B19 Country Club. 'Als er uitspraken van mij geweest zijn die misschien verkeerd begrepen zijn, dan betreur ik dat. Dat was niet de bedoeling,' zegt hij .Bellens geeft toe dat hij wist dat er journalisten aanwezig waren op de bijeenkomst, maar de eigenaar van B19 zou hem verzekerd hebben dat die er niet over zouden schrijven. 'En als je uitspraken uit hun context haalt, komen die al snel als misplaatst over,' luidt het.