PS-voorzitter Elio Di Rupo wil van geen deadline meer weten in de onderhandelingen over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zegt hij in een reactie op die opening die Open VLD laat om eventueel toch nog deel te nemen aan het B-H-V-overleg. Groen! hekelt het 'bochtenwerk' van de Vlaamse liberalen.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo zette donderdagavond de deur toch nog op een kier voor onderhandelingen over B-H-V.

Hij stelt een 'strikte deadline' als één van de voorwaarden nadat de partij eerder haar vertrouwen had opgezegd in de federale regering omdat haar deadline (donderdagnamiddag) voor een oplossing niet was gehaald.

Maar PS-voorzitter Elio Di Rupo wil van geen deadline weten. 'Ik wil niet maanden onderhandelen, maar we hebben misschien nog 3, 4, 5, 10 dagen nodig', aldus Di Rupo. 'Het belangrijkste is de wil om een oplossing te vinden', zo zei hij in de Franstalige media.

Als er weer wordt onderhandeld, vindt Di Rupo dat dat over meer moet gaan dan enkel de voorstellen van voormalig koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene.

Groen! stelt voorwaarden

Groen! hekelt het bochtenwerk van Open VLD omdat die partij onder voorwaarden nu toch bereid is de onderhandelingen te hervatten.

De groene partij wil zelf weer rond de tafel gaan zitten als de voorstellen van Dehaene de onderhandelingsbasis zijn en als de onderhandelingen snel verlopen.

De regeringspartijen moeten volgens voorzitter Wouter Van Besien ook eerst het onderling vertrouwen herstellen.

PS-voorzitter Elio Di Rupo wil van geen deadline meer weten in de onderhandelingen over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zegt hij in een reactie op die opening die Open VLD laat om eventueel toch nog deel te nemen aan het B-H-V-overleg. Groen! hekelt het 'bochtenwerk' van de Vlaamse liberalen.Open VLD-voorzitter Alexander De Croo zette donderdagavond de deur toch nog op een kier voor onderhandelingen over B-H-V. Hij stelt een 'strikte deadline' als één van de voorwaarden nadat de partij eerder haar vertrouwen had opgezegd in de federale regering omdat haar deadline (donderdagnamiddag) voor een oplossing niet was gehaald.Maar PS-voorzitter Elio Di Rupo wil van geen deadline weten. 'Ik wil niet maanden onderhandelen, maar we hebben misschien nog 3, 4, 5, 10 dagen nodig', aldus Di Rupo. 'Het belangrijkste is de wil om een oplossing te vinden', zo zei hij in de Franstalige media.Als er weer wordt onderhandeld, vindt Di Rupo dat dat over meer moet gaan dan enkel de voorstellen van voormalig koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene.Groen! stelt voorwaardenGroen! hekelt het bochtenwerk van Open VLD omdat die partij onder voorwaarden nu toch bereid is de onderhandelingen te hervatten.De groene partij wil zelf weer rond de tafel gaan zitten als de voorstellen van Dehaene de onderhandelingsbasis zijn en als de onderhandelingen snel verlopen. De regeringspartijen moeten volgens voorzitter Wouter Van Besien ook eerst het onderling vertrouwen herstellen.