Dat is vernomen in de omgeving van de formateur zelf.

Nu de standpunten van de acht onderhandelende partijen - CD&V, PS, MR,SP.A, CDH, Open VLD, Groen! en Ecolo - over de communautaire nota van Di Rupo bekend zijn, plant de formateur een nieuw rondje bilaterale contacten met de partijvoorzitters.

'Eerst al het werk voorbereiden'

Volgens de woordvoerster van Di Rupo zijn de bilaterales nog niet van start gegaan. "Eerst moet al het werk nog worden voorbereid", klinkt het. Bedoeling is dat Di Rupo dit weekend het communautaire luik van zijn formateursnota aanpast op basis van wat hij de voorbije weken gehoord heeft. Hoe en wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet echt duidelijk. Mogelijk gebeurt dat pas zondag.

In sommige kranten en in bepaalde politieke kringen wordt gewag gemaakt van een conclaaf, maar daar zou de formateur het nooit over hebben gehad. (Belga/SD)

Dat is vernomen in de omgeving van de formateur zelf. Nu de standpunten van de acht onderhandelende partijen - CD&V, PS, MR,SP.A, CDH, Open VLD, Groen! en Ecolo - over de communautaire nota van Di Rupo bekend zijn, plant de formateur een nieuw rondje bilaterale contacten met de partijvoorzitters. 'Eerst al het werk voorbereiden'Volgens de woordvoerster van Di Rupo zijn de bilaterales nog niet van start gegaan. "Eerst moet al het werk nog worden voorbereid", klinkt het. Bedoeling is dat Di Rupo dit weekend het communautaire luik van zijn formateursnota aanpast op basis van wat hij de voorbije weken gehoord heeft. Hoe en wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet echt duidelijk. Mogelijk gebeurt dat pas zondag. In sommige kranten en in bepaalde politieke kringen wordt gewag gemaakt van een conclaaf, maar daar zou de formateur het nooit over hebben gehad. (Belga/SD)