Negen maanden voor de moeder van alle verkiezingen zei Di Rupo, in hemdsmouwen - met open kraag en zonder zijn klassieke vlinderdas - dat hij gefocust wil blijven op het regeringswerk, omdat de tijd voor het voeren van de verkiezingscampagne nog niet is aangebroken.

"We blijven in deze regering bij de les, we blijven trouw aan onze bronnen en we laten ons niet afleiden", zei de eerste minister. Hij zei dat hij blij was om nog eens tussen de militanten te staan, zijn "familie", en hij zei dat de dagelijkse omgang met socialisten hem sterkt in zijn overtuiging.

De eerste minister verdedigde de balans die de federale regering kan voorleggen. Hij prees vooral het werk van de PS-ministers Laurette Onkelinx en Jean-Pascal Labille, waardoor het land er terug bovenop komt op institutioneel, economisch en budgettair vlak, terwijl de koopkracht van de loontrekkenden en de steuntrekkers erop vooruit gaat, de index behouden blijft, en BTW-verhogingen konden vermeden worden. En dat allemaal terwijl een inspanning van 10 miljard dollar moest worden geleverd.

De eerste minister vindt dat op deze weg moet worden voortgegaan door een pact af te sluiten met de gewesten om de werkgelegenheid en de competitiviteit te vergroten. (Belga/TE)

Negen maanden voor de moeder van alle verkiezingen zei Di Rupo, in hemdsmouwen - met open kraag en zonder zijn klassieke vlinderdas - dat hij gefocust wil blijven op het regeringswerk, omdat de tijd voor het voeren van de verkiezingscampagne nog niet is aangebroken."We blijven in deze regering bij de les, we blijven trouw aan onze bronnen en we laten ons niet afleiden", zei de eerste minister. Hij zei dat hij blij was om nog eens tussen de militanten te staan, zijn "familie", en hij zei dat de dagelijkse omgang met socialisten hem sterkt in zijn overtuiging. De eerste minister verdedigde de balans die de federale regering kan voorleggen. Hij prees vooral het werk van de PS-ministers Laurette Onkelinx en Jean-Pascal Labille, waardoor het land er terug bovenop komt op institutioneel, economisch en budgettair vlak, terwijl de koopkracht van de loontrekkenden en de steuntrekkers erop vooruit gaat, de index behouden blijft, en BTW-verhogingen konden vermeden worden. En dat allemaal terwijl een inspanning van 10 miljard dollar moest worden geleverd. De eerste minister vindt dat op deze weg moet worden voortgegaan door een pact af te sluiten met de gewesten om de werkgelegenheid en de competitiviteit te vergroten. (Belga/TE)