Elio Di Rupo is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de PS, de partij waarvan hij al sinds 1999 voorzitter is. Dat hebben de Franstalige socialisten maandag bekendgemaakt.

De verkiezingen van een nieuwe PS-voorzitter vinden plaats op 27 en 28 mei. "De secretaris-generaal van de PS, Gilles Mahieu, heeft er akte van genomen dat er slechts een kandidatuur werd ingediend, die van Elio Di Rupo", luidt het in een mededeling.

De bevoegde partijcommissie heeft de ontvankelijkheid van de kandidatuur onderzocht en heeft vastgesteld dat niets de voortzetting van de kiesprocedure in de weg staat.

De oproep tot kandidaatstelling liep maandagmiddag af. De leden van de partij mogen zich eind deze maand uitspreken.

De verkiezing wordt gekoppeld aan de vernieuwing van het voltallige PS-bureau en aan de verkiezing van het voorzitterschap van verschillende PS-federaties. (Belga)

Elio Di Rupo is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de PS, de partij waarvan hij al sinds 1999 voorzitter is. Dat hebben de Franstalige socialisten maandag bekendgemaakt. De verkiezingen van een nieuwe PS-voorzitter vinden plaats op 27 en 28 mei. "De secretaris-generaal van de PS, Gilles Mahieu, heeft er akte van genomen dat er slechts een kandidatuur werd ingediend, die van Elio Di Rupo", luidt het in een mededeling. De bevoegde partijcommissie heeft de ontvankelijkheid van de kandidatuur onderzocht en heeft vastgesteld dat niets de voortzetting van de kiesprocedure in de weg staat. De oproep tot kandidaatstelling liep maandagmiddag af. De leden van de partij mogen zich eind deze maand uitspreken. De verkiezing wordt gekoppeld aan de vernieuwing van het voltallige PS-bureau en aan de verkiezing van het voorzitterschap van verschillende PS-federaties. (Belga)