Dat achterhaalde de krant De Tijd. De woordvoerder van premier Di Rupo geeft toe dat het gebudgetteerde bedrag van 10 miljoen euro wegens 'tijdsgebrek' niet meer is verdeeld onder de overheidsdiensten die het nodig hebben.

Lachertje

In augustus 2011 waarschuwde het Comité I, de waakhond van de inlichtingendiensten, dat de cyberbeveiliging van ons land een lachertje was. Dat was lang voor de onthullingen van Edward Snowden en hackings bij Belgacom, Buitenlandse Zaken en het kabinet van de premier.

De regering-Di Rupo wachtte niet op de NSA-schandalen om in te grijpen. Ze nam de aanbeveling van het Comité I op 10 december 2011 over in het regeerakkoord. Er zou een nationale strategie worden uitgewerkt om de Belgische informaticasystemen en -netwerken te beschermen.

'Niet voor de verkiezingen'

Maar enkele weken voor de verkiezingen blijkt nog niets in huis te zijn gekomen van de beloofde investeringen, vernam De Tijd. Alleen de oprichting van een nieuw Cybersecuritycentrum is op de laatste ministerraad in tweede lezing goedgekeurd en vertrokken naar de Raad van State. "Maar over de exacte verdeling van de extra middelen is nog geen beslissing genomen", bevestigt de woordvoerder van de premier. "En dat zal dus ook niet meer gebeuren voor de verkiezingen." (Belga/TV)

Dat achterhaalde de krant De Tijd. De woordvoerder van premier Di Rupo geeft toe dat het gebudgetteerde bedrag van 10 miljoen euro wegens 'tijdsgebrek' niet meer is verdeeld onder de overheidsdiensten die het nodig hebben.In augustus 2011 waarschuwde het Comité I, de waakhond van de inlichtingendiensten, dat de cyberbeveiliging van ons land een lachertje was. Dat was lang voor de onthullingen van Edward Snowden en hackings bij Belgacom, Buitenlandse Zaken en het kabinet van de premier.De regering-Di Rupo wachtte niet op de NSA-schandalen om in te grijpen. Ze nam de aanbeveling van het Comité I op 10 december 2011 over in het regeerakkoord. Er zou een nationale strategie worden uitgewerkt om de Belgische informaticasystemen en -netwerken te beschermen. Maar enkele weken voor de verkiezingen blijkt nog niets in huis te zijn gekomen van de beloofde investeringen, vernam De Tijd. Alleen de oprichting van een nieuw Cybersecuritycentrum is op de laatste ministerraad in tweede lezing goedgekeurd en vertrokken naar de Raad van State. "Maar over de exacte verdeling van de extra middelen is nog geen beslissing genomen", bevestigt de woordvoerder van de premier. "En dat zal dus ook niet meer gebeuren voor de verkiezingen." (Belga/TV)