De nieuwe vermogensbelasting die formateur Elio Di Rupo (PS) op tafel heeft gelegd, stuit op hevig verzet. Elk gezin met een netto belastbaar inkomen van meer dan 100.000 euro zou extra moeten bijdragen om de begroting rond te krijgen. Die gezinnen worden onderworpen aan een extra belasting, een taks van 5 procent op hun roerende inkomsten. Dat schrijft De Tijd.

Minstens 100.000 gezinnen worden zo geviseerd, blijkt volgens De Tijd uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Naar verluidt verzette geen enkele partijvoorzitter rond de onderhandelingstafel zich openlijk tegen de taks.

Geen openlijke kritiek

Maar op de partijhoofdkwartieren was een ander geluid te horen. Daar werd het voorstel van de PS en de SP.A afgeschoten. "Het gaat hier niet alleen om de Albert Frères van deze wereld maar om duizenden gezinnen die worden getroffen", klonk het bij Open VLD. Ook CD&V is geen voorstander, al klinkt de kritiek daar minder hard, schrijft De Tijd. De socialisten willen er echter mee doorgaan. (Belga/SD)

De nieuwe vermogensbelasting die formateur Elio Di Rupo (PS) op tafel heeft gelegd, stuit op hevig verzet. Elk gezin met een netto belastbaar inkomen van meer dan 100.000 euro zou extra moeten bijdragen om de begroting rond te krijgen. Die gezinnen worden onderworpen aan een extra belasting, een taks van 5 procent op hun roerende inkomsten. Dat schrijft De Tijd.Minstens 100.000 gezinnen worden zo geviseerd, blijkt volgens De Tijd uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Naar verluidt verzette geen enkele partijvoorzitter rond de onderhandelingstafel zich openlijk tegen de taks. Geen openlijke kritiekMaar op de partijhoofdkwartieren was een ander geluid te horen. Daar werd het voorstel van de PS en de SP.A afgeschoten. "Het gaat hier niet alleen om de Albert Frères van deze wereld maar om duizenden gezinnen die worden getroffen", klonk het bij Open VLD. Ook CD&V is geen voorstander, al klinkt de kritiek daar minder hard, schrijft De Tijd. De socialisten willen er echter mee doorgaan. (Belga/SD)