Formateur Elio Di Rupo heeft maandag een onderhoud gehad met MR-voorzitter Charles Michel. Dinsdag volgt een gesprek met zijn Vlaamse liberale evenknie Alexander De Croo. Het onderwerp van de ontmoetingen is het communautaire, zo werd maandag uit verschillende bronnen vernomen.

Di Rupo kondigde vorige week aan dat hij na zijn contacten met de verschillende partijvoorzitters nog een aantal informele contacten plande met "bepaalde partijen" en sociaaleconomische actoren. Hij nam zich voor tegen eind juni, begin juli zijn formateursnota af te ronden. Afgelopen weekend lastte Di Rupo een pauze in zijn contacten in, omwille van de Doudou-feesten in zijn thuisstad Bergen.

Bijpraten

Maandag pikte hij opnieuw de draad op met Charles Michel, die voor zijn onderhoud de handen vol had met zijn kartelpartner FDF en de uitspraken van FDF-voorzitter Olivier Maingain over N-VA. Naar verluidt verliep het gesprek "constructief". Dinsdag staat een onderhoud over hetzelfde thema op de agenda met Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. De liberalen waren zoals bekend lange tijd niet betrokken bij de onderhandelingen over een federale regering. Bedoeling is dat ze meer tekst en uitleg krijgen over het verloop van de toenmalige gesprekken en wat er op tafel heeft gelegen.

Overigens zat De Croo maandag rond de tafel met CD&V-voorzitter Wouter Beke. Daarover valt te horen dat het om een technische toelichting ging over een aantal communautaire aspecten, vooral dan over de financieringswet. (Belga)

Formateur Elio Di Rupo heeft maandag een onderhoud gehad met MR-voorzitter Charles Michel. Dinsdag volgt een gesprek met zijn Vlaamse liberale evenknie Alexander De Croo. Het onderwerp van de ontmoetingen is het communautaire, zo werd maandag uit verschillende bronnen vernomen. Di Rupo kondigde vorige week aan dat hij na zijn contacten met de verschillende partijvoorzitters nog een aantal informele contacten plande met "bepaalde partijen" en sociaaleconomische actoren. Hij nam zich voor tegen eind juni, begin juli zijn formateursnota af te ronden. Afgelopen weekend lastte Di Rupo een pauze in zijn contacten in, omwille van de Doudou-feesten in zijn thuisstad Bergen. Bijpraten Maandag pikte hij opnieuw de draad op met Charles Michel, die voor zijn onderhoud de handen vol had met zijn kartelpartner FDF en de uitspraken van FDF-voorzitter Olivier Maingain over N-VA. Naar verluidt verliep het gesprek "constructief". Dinsdag staat een onderhoud over hetzelfde thema op de agenda met Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. De liberalen waren zoals bekend lange tijd niet betrokken bij de onderhandelingen over een federale regering. Bedoeling is dat ze meer tekst en uitleg krijgen over het verloop van de toenmalige gesprekken en wat er op tafel heeft gelegen. Overigens zat De Croo maandag rond de tafel met CD&V-voorzitter Wouter Beke. Daarover valt te horen dat het om een technische toelichting ging over een aantal communautaire aspecten, vooral dan over de financieringswet. (Belga)