Premier Elio Di Rupo heeft in de Kamer kritiek gekregen over het uitblijven van een begroting.

Fractieleider Jan Jambon (N-VA) gaf minister van Financiën Steven Vanackere gelijk dat kwaliteit belangrijker is dan timing, "maar dat gold tijdens de zomer". Jean-Marie Dedecker vroeg zich dan weer af wanneer de regering uit haar coma zal ontwaken, terwijl Stefaan Van Hecke (Ecolo-Groen) de regering chronisch uitstelgedrag verweet.

Ook SP.A kritisch

Opvallend was dat ook fractieleidster Karin Temmerman van meerderheidspartij SP.A het uitblijven van een akkoord geen goede zaak vond, al suste ze wel dat de regering op elf maanden tijd heel veel inspanningen heeft geleverd. Temmerman zei ook dat de concurrentiekracht moet worden aangepakt, "maar de index in vraag stellen is daar voor ons niet bij", luidde het.

Di Rupo: 'De toestand is moeilijk'

"Laten we niet rond de pot draaien. De toestand is moeilijk", stelde de premier in zijn antwoord. Hij herinnerde eraan dat de regering een dubbel doel nastreeft: de begroting saneren en tegelijk werk maken van steun voor werkgelegenheid en ondernemingen. Di Rupo stond ook stil bij de economische groei van volgend jaar. Die wordt geschat op 0,7 procent van het bbp, terwijl in onze buurlanden enkel Duitsland beter doet. In de hele eurozone wordt een groei van 0,1 procent voorspeld.

Vrijdag zullen de begrotingswerkzaamheden voortgaan. Om 18.00 uur staat een vergadering met de sociale partners op de agenda. Die volgt op de ontmoeting met de Groep van Tien, die maandag plaatsvond. (Belga/INM)

Premier Elio Di Rupo heeft in de Kamer kritiek gekregen over het uitblijven van een begroting. Fractieleider Jan Jambon (N-VA) gaf minister van Financiën Steven Vanackere gelijk dat kwaliteit belangrijker is dan timing, "maar dat gold tijdens de zomer". Jean-Marie Dedecker vroeg zich dan weer af wanneer de regering uit haar coma zal ontwaken, terwijl Stefaan Van Hecke (Ecolo-Groen) de regering chronisch uitstelgedrag verweet. Ook SP.A kritisch Opvallend was dat ook fractieleidster Karin Temmerman van meerderheidspartij SP.A het uitblijven van een akkoord geen goede zaak vond, al suste ze wel dat de regering op elf maanden tijd heel veel inspanningen heeft geleverd. Temmerman zei ook dat de concurrentiekracht moet worden aangepakt, "maar de index in vraag stellen is daar voor ons niet bij", luidde het. Di Rupo: 'De toestand is moeilijk' "Laten we niet rond de pot draaien. De toestand is moeilijk", stelde de premier in zijn antwoord. Hij herinnerde eraan dat de regering een dubbel doel nastreeft: de begroting saneren en tegelijk werk maken van steun voor werkgelegenheid en ondernemingen. Di Rupo stond ook stil bij de economische groei van volgend jaar. Die wordt geschat op 0,7 procent van het bbp, terwijl in onze buurlanden enkel Duitsland beter doet. In de hele eurozone wordt een groei van 0,1 procent voorspeld. Vrijdag zullen de begrotingswerkzaamheden voortgaan. Om 18.00 uur staat een vergadering met de sociale partners op de agenda. Die volgt op de ontmoeting met de Groep van Tien, die maandag plaatsvond. (Belga/INM)