PS-voorzitter Elio Di Rupo meent dat de informatie- en formatie-opdracht met het oog op de vorming van een nieuwe regering nog wat tijd in beslag zal nemen. Volgens Di Rupo is er nog geen sprake van om te beslissen wie er deel gaat uitmaken van de regering.

In de loop van zondag raakte bekend dat Di Rupo en informateur Bart De Wever (N-VA) overleg hebben gepleegd over een basisakkoord waar andere mogelijke coalitiepartners in een tweede fase dan bij betrokken zouden worden.

Op RTL-TVi wees Di Rupo er maandag op dat er nog tijd zal nodig zijn om een regering op de been te brengen. Volgens Di Rupo is er momenteel nog onvoldoende duidelijkheid en is de vraag wie er deel gaat uitmaken van de coalitie nog niet aan de orde. Eerst moeten we weten wat we gaan doen, aldus de PS-voorzitter.

Er zijn nog altijd informele contacten tussen PS en N-VA. Het is belangrijk elkaar te begrijpen, aldus Di Rupo.

De PS-voorzitter benadrukte voorts dat het standpunt van de Franstaligen aan bod moet komen. 'Dat neemt tijd in beslag, er is tijd nodig om een en ander uit te leggen', aldus Di Rupo.

Over welk partijen zijn voorkeur wegdragen om deel uit te maken van de regering wilde hij geen commentaar kwijt. Alle Franstalige partijen zijn achtenswaardig en hebben het recht hun standpunt naar voor te brengen, aldus Di Rupo.

PS-voorzitter Elio Di Rupo meent dat de informatie- en formatie-opdracht met het oog op de vorming van een nieuwe regering nog wat tijd in beslag zal nemen. Volgens Di Rupo is er nog geen sprake van om te beslissen wie er deel gaat uitmaken van de regering.In de loop van zondag raakte bekend dat Di Rupo en informateur Bart De Wever (N-VA) overleg hebben gepleegd over een basisakkoord waar andere mogelijke coalitiepartners in een tweede fase dan bij betrokken zouden worden.Op RTL-TVi wees Di Rupo er maandag op dat er nog tijd zal nodig zijn om een regering op de been te brengen. Volgens Di Rupo is er momenteel nog onvoldoende duidelijkheid en is de vraag wie er deel gaat uitmaken van de coalitie nog niet aan de orde. Eerst moeten we weten wat we gaan doen, aldus de PS-voorzitter. Er zijn nog altijd informele contacten tussen PS en N-VA. Het is belangrijk elkaar te begrijpen, aldus Di Rupo.De PS-voorzitter benadrukte voorts dat het standpunt van de Franstaligen aan bod moet komen. 'Dat neemt tijd in beslag, er is tijd nodig om een en ander uit te leggen', aldus Di Rupo.Over welk partijen zijn voorkeur wegdragen om deel uit te maken van de regering wilde hij geen commentaar kwijt. Alle Franstalige partijen zijn achtenswaardig en hebben het recht hun standpunt naar voor te brengen, aldus Di Rupo.