Premier Elio Di Rupo heeft zijn stem uitgebracht in Bergen. Hij beseft dat het en spannende dag wordt voor hem, maar in zijn ogen hangt de aanslag van zaterdag aan het Joods Museum in Brussel - waarbij drie mensen om het leven kwamen en een vierde slachtoffer zwaargewond raakte - als een schaduw boven deze moeder aller verkiezingen.

"Of dit een speciale dag is? Ja, maar mijn gedachten gaan nu vooral uit naar de slachtoffers van de schietpartij in Brussel, naar hun families en naar de Joodse gemeenschap", zei Di Rupo aan Vtm. "België is niet voorbereid op zulke daden. Er wordt bij de politie en bij justitie alles aan gedaan om de dader zo snel mogelijk aan te houden."

"Het is een heel mooie dag voor de democratie, maar een donkere dag in onze hoofden door wat er zaterdag gebeurd is", besloot de premier. (MI)

Premier Elio Di Rupo heeft zijn stem uitgebracht in Bergen. Hij beseft dat het en spannende dag wordt voor hem, maar in zijn ogen hangt de aanslag van zaterdag aan het Joods Museum in Brussel - waarbij drie mensen om het leven kwamen en een vierde slachtoffer zwaargewond raakte - als een schaduw boven deze moeder aller verkiezingen. "Of dit een speciale dag is? Ja, maar mijn gedachten gaan nu vooral uit naar de slachtoffers van de schietpartij in Brussel, naar hun families en naar de Joodse gemeenschap", zei Di Rupo aan Vtm. "België is niet voorbereid op zulke daden. Er wordt bij de politie en bij justitie alles aan gedaan om de dader zo snel mogelijk aan te houden.""Het is een heel mooie dag voor de democratie, maar een donkere dag in onze hoofden door wat er zaterdag gebeurd is", besloot de premier. (MI)