Di Rupo moet zijn tijd nemen - "chi va piano va sano" (wie traag gaat, gaat gezond) - om een document op te stellen dat een grote staatshervorming, gezonde overheidsfinanciën en een wervend project inhoudt, zo zei Onkelinx donderdagochtend op de RTBF-radio. Hij moet van nabij het "zeer goede" en omvangrijke werk van voormalig koninklijk bemiddelaar Wouter Beke analyseren.

SP.A Onkelinx zei de aanwezigheid van SP.A in de toekomstige meerderheid te wensen. SP.A is een natuurlijke bondgenoot en hen niet opnemen zou onrechtvaardig zijn ten opzichte van het werk van Johan Vande Lanotte. Ze zei te willen werken rond het concept van een nationale unie met iedereen die wenst mee te werken.

Over 'plan B' weigerde de politica zich uit te spreken, maar ze achtte dat het uur van de waarheid aangebroken is en dat indien geen enkele partner zich wil engageren, er moet gedacht worden aan andere zaken. (Belga/TE)

Di Rupo moet zijn tijd nemen - "chi va piano va sano" (wie traag gaat, gaat gezond) - om een document op te stellen dat een grote staatshervorming, gezonde overheidsfinanciën en een wervend project inhoudt, zo zei Onkelinx donderdagochtend op de RTBF-radio. Hij moet van nabij het "zeer goede" en omvangrijke werk van voormalig koninklijk bemiddelaar Wouter Beke analyseren. SP.A Onkelinx zei de aanwezigheid van SP.A in de toekomstige meerderheid te wensen. SP.A is een natuurlijke bondgenoot en hen niet opnemen zou onrechtvaardig zijn ten opzichte van het werk van Johan Vande Lanotte. Ze zei te willen werken rond het concept van een nationale unie met iedereen die wenst mee te werken. Over 'plan B' weigerde de politica zich uit te spreken, maar ze achtte dat het uur van de waarheid aangebroken is en dat indien geen enkele partner zich wil engageren, er moet gedacht worden aan andere zaken. (Belga/TE)