Hoewel het mandaat van PS-voorzitter Elio Di Rupo eigenlijk pas begin juli afloopt, besliste het partijbureau maandag om de voorzittersverkiezingen toch wat vroeger te organiseren, officieel omdat er in juni veel verlengde weekends zijn en omdat de partij toch wil dat er zoveel mogelijk leden hun stem uitbrengen.

De uiteindelijke verkiezing zal plaatsvinden op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Gegadigden voor de job hebben nog tot 16 mei de tijd om hun kandidatuur in te dienen.

Huidig partijvoorzitter Di Rupo bevestigt dat hij alvast kandidaat is om zichzelf op te volgen voor een termijn van vier aan het hoofd van zijn partij. Hij wil "het geleverde werk" verder zetten.

Zondag nog riep N-VA de PS-voorzitter op om een opdracht als formateur te aanvaarden. (TE)

Hoewel het mandaat van PS-voorzitter Elio Di Rupo eigenlijk pas begin juli afloopt, besliste het partijbureau maandag om de voorzittersverkiezingen toch wat vroeger te organiseren, officieel omdat er in juni veel verlengde weekends zijn en omdat de partij toch wil dat er zoveel mogelijk leden hun stem uitbrengen.De uiteindelijke verkiezing zal plaatsvinden op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Gegadigden voor de job hebben nog tot 16 mei de tijd om hun kandidatuur in te dienen. Huidig partijvoorzitter Di Rupo bevestigt dat hij alvast kandidaat is om zichzelf op te volgen voor een termijn van vier aan het hoofd van zijn partij. Hij wil "het geleverde werk" verder zetten. Zondag nog riep N-VA de PS-voorzitter op om een opdracht als formateur te aanvaarden. (TE)