Donderdagnamiddag herlezen de onderhandelaars het ontwerp-regeerakkoord. Daarna staat niets de start van een nieuwe regering in de weg. Dit weekend spreken de zes partijen zich op een congres uit over het regeerakkoord.

Begroting

Sinds de zes regeringspartijen in spe dit weekend een akkoord afsloten over de begroting gaat het snel met de onderhandelingen. Maandag raakten ze het eens over asiel en migratie en dinsdag maakten ze afspraken over een hele reeks andere onderwerpen zoals Defensie, buitenlands beleid, werk, maatschappelijke integratie en gelijke kansen.

De onderhandelaars hebben intussen de laatste akkoorden bereikt over niet-samendrukbare straffen, de invoering van een minimale dienstverlening voor cipiers, de regulering van de bankensector en de financiële sector en de prijscontrole van producten.

Sherpa's

Donderdag komen eerst de sherpa's van de verschillende partijen dan samen om de definitieve teksten te herlezen. Nadien doen de formateur en de partijvoorzitters dat nog eens over.

Congressen

Dit weekend zetten PS, CD&V, sp.a, Open Vld, MR en cdH op een congres het licht dan op groen voor regeringsdeelname. Dan ligt voor Di Rupo de weg open voor een regeerverklaring in het parlement, waar 48 uur later zal worden gestemd over het vertrouwen in de nieuwe bewindsploeg. (Belga/EE)

Donderdagnamiddag herlezen de onderhandelaars het ontwerp-regeerakkoord. Daarna staat niets de start van een nieuwe regering in de weg. Dit weekend spreken de zes partijen zich op een congres uit over het regeerakkoord. Begroting Sinds de zes regeringspartijen in spe dit weekend een akkoord afsloten over de begroting gaat het snel met de onderhandelingen. Maandag raakten ze het eens over asiel en migratie en dinsdag maakten ze afspraken over een hele reeks andere onderwerpen zoals Defensie, buitenlands beleid, werk, maatschappelijke integratie en gelijke kansen. De onderhandelaars hebben intussen de laatste akkoorden bereikt over niet-samendrukbare straffen, de invoering van een minimale dienstverlening voor cipiers, de regulering van de bankensector en de financiële sector en de prijscontrole van producten. Sherpa's Donderdag komen eerst de sherpa's van de verschillende partijen dan samen om de definitieve teksten te herlezen. Nadien doen de formateur en de partijvoorzitters dat nog eens over. Congressen Dit weekend zetten PS, CD&V, sp.a, Open Vld, MR en cdH op een congres het licht dan op groen voor regeringsdeelname. Dan ligt voor Di Rupo de weg open voor een regeerverklaring in het parlement, waar 48 uur later zal worden gestemd over het vertrouwen in de nieuwe bewindsploeg. (Belga/EE)