"Ik behoud het volste vertrouwen in vicepremier Johan Vande Lanotte". Dat heeft premier Elio Di Rupo in de Kamer verklaard. Hij werd er door Jean-Marie Dedecker (LDD) aan de tand gevoeld over het boek 'De Keizer van Oostende' van de hand van twee VRT-journalisten over de socialistische vicepremier.

Sinds hij werd benoemd tot minister in de nieuwe regering, oefent Vande Lanotte geen bezoldigde mandaten meer uit, stelde de premier.

'Belangenvermenging'

Dedecker voelde Di Rupo aan de tand over verschillende mandaten die de vicepremier zou uitoefenen. Aanleiding is het boek "De keizer van Oostende", dat nog moet verschijnen maar dat begin deze week al ophef veroorzaakte. Er wordt in gesuggereerd dat Vande Lanotte zich bezondigt aan belangenvermenging.

Ook Dedecker suggereerde dat. Hij citeerde daarbij enkele vennootschappen waarin Vande Lanotte of zijn echtgenote een rol spelen.

"Er stelt zich geen probleem wat betreft het functioneren van Johan Vande Lanotte", vindt Di Rupo. "Zoals gevraagd aan alle leden van de regering heeft Johan Vande Lanotte bij de start van de regering ontslag genomen uit alle mandaten", luidde het.

vzw kerstfeest

De premier voegde eraan toe dat Vande Lanotte wel nog enkele mandaten heeft behouden, namelijk als voorzitter van het Steunfonds Koninklijke Villa, dat actief is rond de revalidatie van kankerpatiënten, en van de vzw Kerstfeest die jaarlijks een kerstfeest voor gepensioneerden organiseert, luidde het tot jolijt van een aantal Kamerleden. Beide mandaten zijn onbezoldigd.

"In Engeland heeft een minister ontslag moeten nemen omdat hij een pv voor overdreven snelheid op de naam van zijn vrouw had gezet", reageerde Dedecker. "Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil", besloot hij. (Belga/EE)

"Ik behoud het volste vertrouwen in vicepremier Johan Vande Lanotte". Dat heeft premier Elio Di Rupo in de Kamer verklaard. Hij werd er door Jean-Marie Dedecker (LDD) aan de tand gevoeld over het boek 'De Keizer van Oostende' van de hand van twee VRT-journalisten over de socialistische vicepremier. Sinds hij werd benoemd tot minister in de nieuwe regering, oefent Vande Lanotte geen bezoldigde mandaten meer uit, stelde de premier. 'Belangenvermenging' Dedecker voelde Di Rupo aan de tand over verschillende mandaten die de vicepremier zou uitoefenen. Aanleiding is het boek "De keizer van Oostende", dat nog moet verschijnen maar dat begin deze week al ophef veroorzaakte. Er wordt in gesuggereerd dat Vande Lanotte zich bezondigt aan belangenvermenging. Ook Dedecker suggereerde dat. Hij citeerde daarbij enkele vennootschappen waarin Vande Lanotte of zijn echtgenote een rol spelen. "Er stelt zich geen probleem wat betreft het functioneren van Johan Vande Lanotte", vindt Di Rupo. "Zoals gevraagd aan alle leden van de regering heeft Johan Vande Lanotte bij de start van de regering ontslag genomen uit alle mandaten", luidde het. vzw kerstfeest De premier voegde eraan toe dat Vande Lanotte wel nog enkele mandaten heeft behouden, namelijk als voorzitter van het Steunfonds Koninklijke Villa, dat actief is rond de revalidatie van kankerpatiënten, en van de vzw Kerstfeest die jaarlijks een kerstfeest voor gepensioneerden organiseert, luidde het tot jolijt van een aantal Kamerleden. Beide mandaten zijn onbezoldigd. "In Engeland heeft een minister ontslag moeten nemen omdat hij een pv voor overdreven snelheid op de naam van zijn vrouw had gezet", reageerde Dedecker. "Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil", besloot hij. (Belga/EE)