Di Rupo antwoordt daarmee op het voornemen van de MR om de PS uit te sluiten en de huidige meerderheden met cdH in Wallonië en de Zweedse coalitie op federaal niveau voort te zetten.

Di Rupo, die nochtans niet de gewoonte heeft om in zijn kaarten te laten lijken, spreekt van een 'coalitie van de vooruitgang'. De PS keert zich hiermee af van het cdH, die de PS in de zomer van 2017 uit de Waalse regering wipte. Ook de PVDA ziet hij niet zitten: 'De PVDA is jammer genoeg geen oplossing.'

'Iedereen die voor PVDA stemt, stemt onrechtstreeks voor het voortzetten van een MR-N-VA-coalitie'. Elio Di Rupo heeft naar eigen zeggen nog geen stappen gezet richting Ecolo en DéFI. 'Het woord is aan de burgers'.

Di Rupo antwoordt daarmee op het voornemen van de MR om de PS uit te sluiten en de huidige meerderheden met cdH in Wallonië en de Zweedse coalitie op federaal niveau voort te zetten.Di Rupo, die nochtans niet de gewoonte heeft om in zijn kaarten te laten lijken, spreekt van een 'coalitie van de vooruitgang'. De PS keert zich hiermee af van het cdH, die de PS in de zomer van 2017 uit de Waalse regering wipte. Ook de PVDA ziet hij niet zitten: 'De PVDA is jammer genoeg geen oplossing.' 'Iedereen die voor PVDA stemt, stemt onrechtstreeks voor het voortzetten van een MR-N-VA-coalitie'. Elio Di Rupo heeft naar eigen zeggen nog geen stappen gezet richting Ecolo en DéFI. 'Het woord is aan de burgers'.