Dat zei hij dinsdagavond in Terzake. De N-VA-minister herhaalde het standpunt van zijn partij dat België zo snel mogelijk moet saneren. De dreiging van kredietbeoordelaar Fitch om de rating voor ons land te verlagen, toont volgens Bourgeois aan dat er dringende hervormingen nodig zijn in ons land. "We hebben een te hoge staatsschuld. De toestand is de voorbije jaren niet gesaneerd. Er worden geen beslissingen genomen. Daarom zeggen wij: geef die bevoegdheden aan de deelstaten."

Weinig moed en geen durf

Het N-VA-kopstuk ontkent dat zijn partij een akkoord hierover tegenhoudt. PS-voorzitter en huidig formateur Di Rupo heeft "tot ontgoocheling" van Bourgeois "te weinig moed getoond". Dat hij nu als formateur eerst een reeks bilaterale onderhandelingen voert "getuigt niet echt van een durvende aanpak". Bourgeois spreekt ook tegen dat zijn partij rechts-liberaal zou zijn. "Wij willen wel de arbeidsmarkt hervormen. Er moeten in dit land meer mensen aan het werk", zei hij.(Belga)

Dat zei hij dinsdagavond in Terzake. De N-VA-minister herhaalde het standpunt van zijn partij dat België zo snel mogelijk moet saneren. De dreiging van kredietbeoordelaar Fitch om de rating voor ons land te verlagen, toont volgens Bourgeois aan dat er dringende hervormingen nodig zijn in ons land. "We hebben een te hoge staatsschuld. De toestand is de voorbije jaren niet gesaneerd. Er worden geen beslissingen genomen. Daarom zeggen wij: geef die bevoegdheden aan de deelstaten." Weinig moed en geen durf Het N-VA-kopstuk ontkent dat zijn partij een akkoord hierover tegenhoudt. PS-voorzitter en huidig formateur Di Rupo heeft "tot ontgoocheling" van Bourgeois "te weinig moed getoond". Dat hij nu als formateur eerst een reeks bilaterale onderhandelingen voert "getuigt niet echt van een durvende aanpak". Bourgeois spreekt ook tegen dat zijn partij rechts-liberaal zou zijn. "Wij willen wel de arbeidsmarkt hervormen. Er moeten in dit land meer mensen aan het werk", zei hij.(Belga)