Verschillende kranten meldden dinsdag dat formateur Di Rupo een compromisvoorstel heeft opgesteld, die hij maandagavond al aan enkele partijvoorzitters zou hebben voorgelegd. De tekst zou vandaag nog moeten geformaliseerd worden.

Di Rupo zou zijn nota, die door zeven partijen werd aanvaard als onderhandelingsbasis, niet herschreven hebben, maar aangevuld met de negen voorstellen van Wouter Beke over BHV en Brussel.

De vier Franstalige partijen zouden akkoord gaan met de demarche omdat 'uitzonderlijke tijden om uitzonderlijke oplossingen vragen'.

Gennez tussenpersoon Beke-Di Rupo
Bij dit alles zou SP.A-voorzitster Caroline Gennez als tussenpersoon dienen tussen Elio Di Rupo en Wouter Beke omdat het op persoonlijk vlak niet botert tussen de twee.

Het compromis zou dinsdag geformaliseerd kunnen worden, waarna de zeven of acht partijen opnieuw aan tafel zouden komen. De formateur wordt voor woensdagmiddag bij de koning verwacht.

Volgens Het Laatste Nieuws zal Albert II donderdag op de nationale feestdag het Te Deum en het defilé wel bijwonen, maar blijft hij weg op het volksfeest in en rond het Warandapark als 'een stille aanklacht tegen de onwil van de leidende politici om zijn land een regering te geven'. (Belga/SD)

Verschillende kranten meldden dinsdag dat formateur Di Rupo een compromisvoorstel heeft opgesteld, die hij maandagavond al aan enkele partijvoorzitters zou hebben voorgelegd. De tekst zou vandaag nog moeten geformaliseerd worden. Di Rupo zou zijn nota, die door zeven partijen werd aanvaard als onderhandelingsbasis, niet herschreven hebben, maar aangevuld met de negen voorstellen van Wouter Beke over BHV en Brussel. De vier Franstalige partijen zouden akkoord gaan met de demarche omdat 'uitzonderlijke tijden om uitzonderlijke oplossingen vragen'. Gennez tussenpersoon Beke-Di Rupo Bij dit alles zou SP.A-voorzitster Caroline Gennez als tussenpersoon dienen tussen Elio Di Rupo en Wouter Beke omdat het op persoonlijk vlak niet botert tussen de twee. Het compromis zou dinsdag geformaliseerd kunnen worden, waarna de zeven of acht partijen opnieuw aan tafel zouden komen. De formateur wordt voor woensdagmiddag bij de koning verwacht. Volgens Het Laatste Nieuws zal Albert II donderdag op de nationale feestdag het Te Deum en het defilé wel bijwonen, maar blijft hij weg op het volksfeest in en rond het Warandapark als 'een stille aanklacht tegen de onwil van de leidende politici om zijn land een regering te geven'. (Belga/SD)