"We moet verder blijven werken", aldus de premier. "We kunnen het begrotings- en economische probleem oplossen. Er is geen enkele reden om te geloven dat de N-VA in 2014 de verkiezingen zal winnen. Die partij heeft minder gepresteerd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen dan bij de federale verkiezingen van 2010, toen een Nederlandstalige, Yves Leterme, premier was."

'Geen gescheiden land'

Volgens Di Rupo moet men de strijd aangaan met de N-VA, "een separatistische partij die dan weer links, dan weer rechts is, simpelweg om voldoende zitjes te vergaren en haar project te realiseren: van Vlaanderen een onafhankelijke staat maken binnen de Europese Unie". Een meerderheid van de burgers in Vlaanderen wil geen gescheiden land, zo zei de premier nog. (Belga/TV)

"We moet verder blijven werken", aldus de premier. "We kunnen het begrotings- en economische probleem oplossen. Er is geen enkele reden om te geloven dat de N-VA in 2014 de verkiezingen zal winnen. Die partij heeft minder gepresteerd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen dan bij de federale verkiezingen van 2010, toen een Nederlandstalige, Yves Leterme, premier was."'Geen gescheiden land' Volgens Di Rupo moet men de strijd aangaan met de N-VA, "een separatistische partij die dan weer links, dan weer rechts is, simpelweg om voldoende zitjes te vergaren en haar project te realiseren: van Vlaanderen een onafhankelijke staat maken binnen de Europese Unie". Een meerderheid van de burgers in Vlaanderen wil geen gescheiden land, zo zei de premier nog. (Belga/TV)