"Het is tijd dat Elio Di Rupo (PS) als een echte formateur werkt," zegt Geert Bourgeois (N-VA) in De Morgen. "De tijd van bilaterale gesprekken is voorbij. Dit is gedoemd tot mislukken."

De N-VA is al van bij de start van de opdracht van Di Rupo als formateur ontevreden over zijn werkwijze. De partij van Bart De Wever wil dat Di Rupo eerst klaarheid schenkt over welke partijen nog mogen deelnemen aan de onderhandelingen en wil dan meteen met die partijen rond de tafel zitten. Al de rest is tijdverlies.

"Alle elementen zijn gekend," zegt Bourgeois. "Dit is geen motie van wantrouwen, maar de allerlaatste kans. Ik zie niet in wat hierna nog zou kunnen komen." (EE)

"Het is tijd dat Elio Di Rupo (PS) als een echte formateur werkt," zegt Geert Bourgeois (N-VA) in De Morgen. "De tijd van bilaterale gesprekken is voorbij. Dit is gedoemd tot mislukken." De N-VA is al van bij de start van de opdracht van Di Rupo als formateur ontevreden over zijn werkwijze. De partij van Bart De Wever wil dat Di Rupo eerst klaarheid schenkt over welke partijen nog mogen deelnemen aan de onderhandelingen en wil dan meteen met die partijen rond de tafel zitten. Al de rest is tijdverlies. "Alle elementen zijn gekend," zegt Bourgeois. "Dit is geen motie van wantrouwen, maar de allerlaatste kans. Ik zie niet in wat hierna nog zou kunnen komen." (EE)