Formateur Elio Di Rupo wist na afloop van de eerste plenaire vergadering van hemzelf met de voorzitters van CD&V, MR, Open Vld, sp.a, cdH, Ecolo en Groen! en PS-vicepremier Laurette Onkelinx te melden dat er een akkoord is over agenda en werkmethode.

Tijdens de nacht van 21 op 22 juli raakten de acht partijen het er over eens de besprekingen aan te vatten met de wetsvoorstellen over Brussel-Halle-Vilvoorde, aangevuld met het advies van de juridische diensten van de Kamer. Parallel wordt onderhandeld over de financieringswet, die de geldstromen in ons land regelt, en de fiscale autonomie, en over de bevoegdheidsoverdrachten.

Dit weekend schieten de onderhandelaars uit de startblokken met een vergadering met enkel BHV op de agenda. Daarop zouden enkel de partijvoorzitters aanwezig zijn.

Maandag staat de bijzondere financieringswet en de fiscale autonomie op het programma. Vanaf dan trekken de onderhandelaars telkens een volledige dag uit om rond de tafel te zitten.

Dinsdag zullen ze zich over BHV en de bevoegdheidsoverdrachten buigen, terwijl woensdag enkel de bevoegdheidsoverdrachten worden aangesneden. Donderdag gaat het over de financieringswet en fiscale autonomie, om vrijdag opnieuw BHV te bespreken.

Na afloop van de vergadering viel er niet veel commentaar te rapen. "Een goede sfeer", zei een van de voorzitters. Een andere zei dat de sfeer "ontspannen" en "sereen" was. (Belga)

Formateur Elio Di Rupo wist na afloop van de eerste plenaire vergadering van hemzelf met de voorzitters van CD&V, MR, Open Vld, sp.a, cdH, Ecolo en Groen! en PS-vicepremier Laurette Onkelinx te melden dat er een akkoord is over agenda en werkmethode. Tijdens de nacht van 21 op 22 juli raakten de acht partijen het er over eens de besprekingen aan te vatten met de wetsvoorstellen over Brussel-Halle-Vilvoorde, aangevuld met het advies van de juridische diensten van de Kamer. Parallel wordt onderhandeld over de financieringswet, die de geldstromen in ons land regelt, en de fiscale autonomie, en over de bevoegdheidsoverdrachten. Dit weekend schieten de onderhandelaars uit de startblokken met een vergadering met enkel BHV op de agenda. Daarop zouden enkel de partijvoorzitters aanwezig zijn. Maandag staat de bijzondere financieringswet en de fiscale autonomie op het programma. Vanaf dan trekken de onderhandelaars telkens een volledige dag uit om rond de tafel te zitten. Dinsdag zullen ze zich over BHV en de bevoegdheidsoverdrachten buigen, terwijl woensdag enkel de bevoegdheidsoverdrachten worden aangesneden. Donderdag gaat het over de financieringswet en fiscale autonomie, om vrijdag opnieuw BHV te bespreken. Na afloop van de vergadering viel er niet veel commentaar te rapen. "Een goede sfeer", zei een van de voorzitters. Een andere zei dat de sfeer "ontspannen" en "sereen" was. (Belga)