Samen met zijn ondervoorzitter Ben Weyts heeft De Wever het onderhoud gebruikt om de N-VA-visie in een hele reeks uiteenlopende domeinen toe te lichten, verduidelijkte Weyts na afloop aan Belga.

Concreet gaven de Vlaams-nationalisten tekst en uitleg bij hun voorstellen over sociaaleconomische thema's. Het ging onder meer over "rechtvaardige pensioenen, een sterk activeringsbeleid en manieren om werken en ondernemen te belonen in plaats van te belasten", aldus Weyts.

Voorts kwamen ook een hele rist andere punten aan bod, zoals het veiligheidsbeleid, justitie en politie en het asiel- en migratiebeleid. Bij dat laatste mikt N-VA op een beleid "dat oog heeft voor opvang, maar evenzeer voor terugkeer", bevestigde ondervoorzitter Weyts.

Tot slot lieten beide N-VA'ers Di Rupo nog weten dat hun partij de federale overheid in de toekomst wil laten draaien "met minder mensen, minder lasten en meer efficiëntie". "De sfeer was zoals steeds aangenaam en ontspannen", besloot Weyts. (Belga)

Samen met zijn ondervoorzitter Ben Weyts heeft De Wever het onderhoud gebruikt om de N-VA-visie in een hele reeks uiteenlopende domeinen toe te lichten, verduidelijkte Weyts na afloop aan Belga. Concreet gaven de Vlaams-nationalisten tekst en uitleg bij hun voorstellen over sociaaleconomische thema's. Het ging onder meer over "rechtvaardige pensioenen, een sterk activeringsbeleid en manieren om werken en ondernemen te belonen in plaats van te belasten", aldus Weyts. Voorts kwamen ook een hele rist andere punten aan bod, zoals het veiligheidsbeleid, justitie en politie en het asiel- en migratiebeleid. Bij dat laatste mikt N-VA op een beleid "dat oog heeft voor opvang, maar evenzeer voor terugkeer", bevestigde ondervoorzitter Weyts. Tot slot lieten beide N-VA'ers Di Rupo nog weten dat hun partij de federale overheid in de toekomst wil laten draaien "met minder mensen, minder lasten en meer efficiëntie". "De sfeer was zoals steeds aangenaam en ontspannen", besloot Weyts. (Belga)