PS-voorzitter Elio Di Rupo is donderdag op het paleis in Laken door koning Albert in audiëntie ontvangen. Het is de laatste partijvoorzitter die de vorst heeft gesproken in het kader van zijn huidige raadplegingsronde.

Koning Albert zag de voorbije dagen al de voorzitters van Ecolo, Groen!, CDH, SP.A en CD&V. N-VA-voorzitter Bart De Wever komt niet meer langs omdat de vorst hem maandag al ontving aan het einde van zijn verduidelijkingsopdracht.

Onkelinx wil rustpauze

Intussen pleit PS-vicepremier Laurette Onkelinx voor een actieve rustpauze in de onderhandelingen en voor een tussenregering. Van de rustpauze zou gebruik moeten gemaakt worden om de verschillende modellen voor een nieuwe financieringswet te laten uitvlooien door experten (Nationale Bank, planbureau).

Tegelijk kunnen misverstanden uit de weg geruimd worden over zaken die eerder al besproken werden, zoals de arbeidsmarkt en de regionalisering van de kinderbijslag, zo zei Onkelinx donderdagochtend op enkele Franstalige radiostations.

Voorts pleit Onkleinx voor een tussenregering, ofwel door de regering van lopende zaken meer bevoegdheden te geven, ofwel door een tijdelijke regering te vormen zoals de regering Verhofstadt III in 2007.

PS-voorzitter Elio Di Rupo is donderdag op het paleis in Laken door koning Albert in audiëntie ontvangen. Het is de laatste partijvoorzitter die de vorst heeft gesproken in het kader van zijn huidige raadplegingsronde.Koning Albert zag de voorbije dagen al de voorzitters van Ecolo, Groen!, CDH, SP.A en CD&V. N-VA-voorzitter Bart De Wever komt niet meer langs omdat de vorst hem maandag al ontving aan het einde van zijn verduidelijkingsopdracht.Onkelinx wil rustpauze Intussen pleit PS-vicepremier Laurette Onkelinx voor een actieve rustpauze in de onderhandelingen en voor een tussenregering. Van de rustpauze zou gebruik moeten gemaakt worden om de verschillende modellen voor een nieuwe financieringswet te laten uitvlooien door experten (Nationale Bank, planbureau). Tegelijk kunnen misverstanden uit de weg geruimd worden over zaken die eerder al besproken werden, zoals de arbeidsmarkt en de regionalisering van de kinderbijslag, zo zei Onkelinx donderdagochtend op enkele Franstalige radiostations.Voorts pleit Onkleinx voor een tussenregering, ofwel door de regering van lopende zaken meer bevoegdheden te geven, ofwel door een tijdelijke regering te vormen zoals de regering Verhofstadt III in 2007.