Ontslagnemend formateur Elio Di Rupo aangekomen is weer bij de koning op audiëntie. Di Rupo had eerder zijn ontslag aangeboden bij het staatshoofd nadat de begrotingsbesprekingen volledig geblokkeerd raakten.

Koning Albert II hield zijn beslissing in beraad en startte een nieuwe ronde ontmoetingen met de partijvoorzitters. Dat Elio Di Rupo zich opnieuw meldt bij het staatshoofd kan erop wijzen dat er een kans bestaat om de politieke knoop te ontwarren.

De verslechterende toestand op de financiële markten, waar de Belgische rentevoeten ook woensdag nog verder stegen op de obligatiemarkt, kunnen daarbij een rol spelen. (Belga/INM)

Ontslagnemend formateur Elio Di Rupo aangekomen is weer bij de koning op audiëntie. Di Rupo had eerder zijn ontslag aangeboden bij het staatshoofd nadat de begrotingsbesprekingen volledig geblokkeerd raakten. Koning Albert II hield zijn beslissing in beraad en startte een nieuwe ronde ontmoetingen met de partijvoorzitters. Dat Elio Di Rupo zich opnieuw meldt bij het staatshoofd kan erop wijzen dat er een kans bestaat om de politieke knoop te ontwarren. De verslechterende toestand op de financiële markten, waar de Belgische rentevoeten ook woensdag nog verder stegen op de obligatiemarkt, kunnen daarbij een rol spelen. (Belga/INM)