Formateur Elio Di Rupo start rustig. Dit weekend staan er geen formele contacten op de agenda. Hij gaat volgens zijn woordvoerder de komende dagen het volumineuze rapport van zijn voorganger, gewezen koninklijk onderhandelaar Wouter Beke, uitpluizen.

Rustig weekend, drukke werkweek

Volgende dinsdag begint Di Rupo dan met bilaterale gesprekken met de partijvoorzitters. Bart De Wever komt om 11.30 uur als eerste aan de beurt. Woensdag 25 mei om 11.00 uur mag MR-voorzitter Charles Michel langskomen. Een dag later is op hetzelfde uur een ontmoeting gepland met CD&V-voorzitter Wouter Beke. Vicepremier Laurette Onkelinx mag om 14.30 uur voor de PS de honneurs waarnemen. Vrijdag passeren de Open VLD- en sp.a-voorzitters Alexander De Croo (10.00 uur) en Caroline Gennez (13.00 uur) de revue.

Op maandag 30 mei ontvangt de formateur na afloop van de partijbureaus (13.00 uur) dan cdH-voorzitster Joëlle Milquet. De groene partijvoorzitters Jean-Michel Javaux (Ecolo, 10.00 uur) en Wouter Van Besien (Groen!, 14.00 uur) sluiten op dinsdag 31 mei het rijtje. Di Rupo heeft de partijvoorzitters ondertusssen al gevraagd te laten weten hoe zij concreet de sanering van de overheidsfinanciën willen aanpakken.

Voetbalmatch

Wellicht staat de boog voor de PS-voorzitter dit weekend niet de hele tijd gespannen. Mogelijk mag hij zondag de promotie van Bergen naar de eerste klasse voetbal vieren. Indien Bergen wint van Waasland-Beveren mogen zijn stadsgenoten Charleroi vervangen in de hoogste voetbalklasse. (Belga)

Formateur Elio Di Rupo start rustig. Dit weekend staan er geen formele contacten op de agenda. Hij gaat volgens zijn woordvoerder de komende dagen het volumineuze rapport van zijn voorganger, gewezen koninklijk onderhandelaar Wouter Beke, uitpluizen. Rustig weekend, drukke werkweek Volgende dinsdag begint Di Rupo dan met bilaterale gesprekken met de partijvoorzitters. Bart De Wever komt om 11.30 uur als eerste aan de beurt. Woensdag 25 mei om 11.00 uur mag MR-voorzitter Charles Michel langskomen. Een dag later is op hetzelfde uur een ontmoeting gepland met CD&V-voorzitter Wouter Beke. Vicepremier Laurette Onkelinx mag om 14.30 uur voor de PS de honneurs waarnemen. Vrijdag passeren de Open VLD- en sp.a-voorzitters Alexander De Croo (10.00 uur) en Caroline Gennez (13.00 uur) de revue. Op maandag 30 mei ontvangt de formateur na afloop van de partijbureaus (13.00 uur) dan cdH-voorzitster Joëlle Milquet. De groene partijvoorzitters Jean-Michel Javaux (Ecolo, 10.00 uur) en Wouter Van Besien (Groen!, 14.00 uur) sluiten op dinsdag 31 mei het rijtje. Di Rupo heeft de partijvoorzitters ondertusssen al gevraagd te laten weten hoe zij concreet de sanering van de overheidsfinanciën willen aanpakken. Voetbalmatch Wellicht staat de boog voor de PS-voorzitter dit weekend niet de hele tijd gespannen. Mogelijk mag hij zondag de promotie van Bergen naar de eerste klasse voetbal vieren. Indien Bergen wint van Waasland-Beveren mogen zijn stadsgenoten Charleroi vervangen in de hoogste voetbalklasse. (Belga)