De mail van de Antwerpse CD&V waarin wordt opgeroepen zich te verzetten tegen de aanwezigheid van para's in Antwerpen, een maatregel die CD&V als federaal coalitiepartner mee goedkeurde, veroorzaakte deining in de regering Michel.

Maar ook bij de oppositie wordt vreemd opgekeken naar het relletje. SP.A'er Niels De Rudder herschreef de brief van de CD&V.

De originele e-mail, zoals uitgelekt in de krant Het Laatste Nieuws, leest u onderaan.

Beste bureauleden,

Vrienden-Vlamingen/Belgen

Vanuit het kabinet Kris Peeters wordt de vraag gesteld of wij als christendemocraten ons niet beter warm maken om uit deze asociale regeringen te stappen. Zo'n signaal is natuurlijk het sterkst als het vertrekt vanuit lokale CD&V'ers, mandataris of niet. Zelf durven we niet zo goed.

WAT WORDT ER GEVRAAGD?

Heb je toevallig op het einde van deze maand nog enkele euro's over (zondag is het opnieuw koopzondag, maar misschien heb je zaterdag nog een eurootje extra te spenderen)? Laat dan via sociale media (Facebook, Twitter, eigen website) weten van u vindt van deze rechtse regeringen.

AARD VAN DE BOODSCHAP

Als CD&V'er vinden wij (nu toch opnieuw) dat besparingen enkel op de kap van de gewone man geen duurzame oplossing zijn. In acute tijden van regeringsvorming kan dit noodzakelijk lijken (aja, anders hadden we nu in de oppositie gezeten), maar als christendemocraten wijzen we ook op de negatieve kant van onze regeringsdeelname (peilingen). En de rol die CD&V ook in de toekomst nog moet vervullen, nl. er altijd bij zijn, no matter what!

SUGGESTIES

(voor op Twitter, ook te vertalen naar Facebook-één al wat cassanter dan het andere)

Gelieve uw eigen versie te maken en niet integraal te kopiëren.

Ondersteun mekaar ook aub! Wij blijven liever uit de vuurlinie en zullen elke betrokkenheid ontkennen.

Pas de boodschap aan naar eigen aanvoelen (zachter, scherper, tsjeveriger,..)

  • Een regering die enkel rekeningen doorschuift naar de gewone man in straat? Heb toch mijn bedenkingen bij aanwezigheid CD&V in regeringen... #belgov #vlareg
  • Hopelijk evenveel aandacht voor militanten ACV #stakingen, dan voor postjes #CD&V
  • Ben ik nu een potentiële profiteur? #pensioen #werkloosheid #ziekte
  • Hoe lang blijft CD&V nog in regering #exittsjevennu. Tot ik moet #werkentot67?
  • In de regering blijven is geen duurzame oplossing #quidCD&V.
  • Is er nog steeds een blinde besparingspolitiek? Niet toegeven aan #BDW. Is dat uit de regeringen stappen of net niet?
  • Et cetera et cetera

Het kabinet van de vicepremier (hopelijk binnenkort zonder vice ervoor :-)) wordt in deze gebrieft wie meedoet aan de achterbakse actie. Zij zullen jullie (passief) ondersteunen. Ook CD&V nationaal monitort het komende weekend. De pers zal ook door kabinet Peeters & Nationaal getipt worden (daar zijn we sterk in :-)).

Indien jullie toezeggen, kunnen wij een overzicht sturen naar kabinet Peeters. Zo kunnen zij gerichter stokken in de wielen van #de_nva en #bdw steken.

Een vruchtbaar tsjevenspel gewenst! Alvast bedankt voor het overgeven!

De originele e-mail:

De CD&V-mail zoals uitgelekt in Het Laatste Nieuws. , Het Laatste Nieuws
De CD&V-mail zoals uitgelekt in Het Laatste Nieuws. © Het Laatste Nieuws
Beste bureauleden, Vrienden-Vlamingen/BelgenVanuit het kabinet Kris Peeters wordt de vraag gesteld of wij als christendemocraten ons niet beter warm maken om uit deze asociale regeringen te stappen. Zo'n signaal is natuurlijk het sterkst als het vertrekt vanuit lokale CD&V'ers, mandataris of niet. Zelf durven we niet zo goed.Heb je toevallig op het einde van deze maand nog enkele euro's over (zondag is het opnieuw koopzondag, maar misschien heb je zaterdag nog een eurootje extra te spenderen)? Laat dan via sociale media (Facebook, Twitter, eigen website) weten van u vindt van deze rechtse regeringen.Als CD&V'er vinden wij (nu toch opnieuw) dat besparingen enkel op de kap van de gewone man geen duurzame oplossing zijn. In acute tijden van regeringsvorming kan dit noodzakelijk lijken (aja, anders hadden we nu in de oppositie gezeten), maar als christendemocraten wijzen we ook op de negatieve kant van onze regeringsdeelname (peilingen). En de rol die CD&V ook in de toekomst nog moet vervullen, nl. er altijd bij zijn, no matter what! (voor op Twitter, ook te vertalen naar Facebook-één al wat cassanter dan het andere)Gelieve uw eigen versie te maken en niet integraal te kopiëren. Ondersteun mekaar ook aub! Wij blijven liever uit de vuurlinie en zullen elke betrokkenheid ontkennen.Pas de boodschap aan naar eigen aanvoelen (zachter, scherper, tsjeveriger,..)Het kabinet van de vicepremier (hopelijk binnenkort zonder vice ervoor :-)) wordt in deze gebrieft wie meedoet aan de achterbakse actie. Zij zullen jullie (passief) ondersteunen. Ook CD&V nationaal monitort het komende weekend. De pers zal ook door kabinet Peeters & Nationaal getipt worden (daar zijn we sterk in :-)). Indien jullie toezeggen, kunnen wij een overzicht sturen naar kabinet Peeters. Zo kunnen zij gerichter stokken in de wielen van #de_nva en #bdw steken. Een vruchtbaar tsjevenspel gewenst! Alvast bedankt voor het overgeven!