Aanleiding was een vraag aan premier Charles Michel over zijn ontmoeting met de Duitse kanselier Angela Merkel. In zijn repliek citeerde Dewinter de Open Vld-nestor Herman De Croo. Hij waarschuwde dat de Antwerpse burgemeester binnen twee generaties 'een Marokkaan, een Turk of een neger' zal zijn, aldus Dewinter.

De Vlaams Belanger refereerde aan een interview van De Croo in het Franstalige tijdschrift 'Wilfried'. Daarin heeft De Croo het over 'un noir', wat 'een zwarte' betekent en niet 'een neger' ('un nègre'). Op vraag van Ahmed Laaouej (PS) besliste Kamervoorzitter Bracke het beledigende woord uit het verslag te laten schrappen.

Aanleiding was een vraag aan premier Charles Michel over zijn ontmoeting met de Duitse kanselier Angela Merkel. In zijn repliek citeerde Dewinter de Open Vld-nestor Herman De Croo. Hij waarschuwde dat de Antwerpse burgemeester binnen twee generaties 'een Marokkaan, een Turk of een neger' zal zijn, aldus Dewinter. De Vlaams Belanger refereerde aan een interview van De Croo in het Franstalige tijdschrift 'Wilfried'. Daarin heeft De Croo het over 'un noir', wat 'een zwarte' betekent en niet 'een neger' ('un nègre'). Op vraag van Ahmed Laaouej (PS) besliste Kamervoorzitter Bracke het beledigende woord uit het verslag te laten schrappen.