Dewinter en Wilders gaan 'wellicht tot aan de grens van Molenbeek'

02/11/17 om 11:27 - Bijgewerkt om 20:26

Bron: Belga

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en de Nederlandse PVV'er Geert Wilders gaan dan toch niet op 'islamsafari' door Molenbeek. Dat heeft Dewinter bevestigd aan VTM NIEUWS. Ze willen de wet niet overtreden, maar bekijken wel wat ze kunnen doen. 'Wellicht gaan we tot aan de grens', zegt Dewinter.

Dewinter en Wilders gaan 'wellicht tot aan de grens van Molenbeek'

© belga

Filip Dewinter (Vlaams Belang) wou zijn Nederlands collega Geert Wilders (PVV) op 3 november een rondleiding geven in Brussel en Molenbeek. 'Noem het een islamsafari', zei Dewinter eind september. 'Een wandeling langs de plaatsen in Brussel die het ergst getroffen zijn door de islamisering.'

Francoise Schepmans (MR), burgemeester van Molenbeek, liet vorige week al weten over maatregelen na te denken, waarna Filip Dewinter verklaarde sowieso naar Molenbeek te gaan. Een verbod zou volgens hem bevestigen dat bepaalde delen van de gemeente een no-go-zone geworden zijn voor de politie.

Dewinter laat nu echter weten dat hij nu toch niet naar Molenbeek zal gaan. Hij wil de wet niet overtreden, maar bekijkt wel wat hij kan doen. 'Wellicht gaan we tot aan de grens', zegt Dewinter.

'We vinden het te gek voor woorden dat twee verkozen volksvertegenwoordigers de toegang tot een Belgische gemeente wordt ontzegd. Dit is not done in een vrije samenleving', aldus Dewinter. 'Dit zegt alles over Molenbeek. Een verbod zou niet aan de orde zijn geweest in een andere gemeente.'

Onze partners