Het Publifin-schandaal barstte eind 2016 los toen het bestaan aan het licht werd gebracht van drie sectorcomités, waarin 25 mandatarissen zetelden die riante vergoedingen opstreken voor vergaderingen waar ze zelfs niet aan hoefden deel te nemen. Ook het belang van de adviesraden zelf werd in vraag gesteld. In de nasleep van het schandaal, dat in het Waals Parlement tot de oprichting van een onderzoekscommissie heeft geleid, werden de betrokkenen gevraagd hun bezoldiging terug te storten.

Met uitzondering van Serge Manzato (PS) en Anne Delvaux (cdH) deden ze dat allemaal. Twee jaar later nemen de politici die het minst vaak kwamen opdagen voor de vergaderingen van de sectorcomités niet opnieuw deel aan de lokale verkiezingen. Serge Manzato, die opkomt in Engis (Luik), is de enige uitzondering.

Het Publifin-schandaal barstte eind 2016 los toen het bestaan aan het licht werd gebracht van drie sectorcomités, waarin 25 mandatarissen zetelden die riante vergoedingen opstreken voor vergaderingen waar ze zelfs niet aan hoefden deel te nemen. Ook het belang van de adviesraden zelf werd in vraag gesteld. In de nasleep van het schandaal, dat in het Waals Parlement tot de oprichting van een onderzoekscommissie heeft geleid, werden de betrokkenen gevraagd hun bezoldiging terug te storten. Met uitzondering van Serge Manzato (PS) en Anne Delvaux (cdH) deden ze dat allemaal. Twee jaar later nemen de politici die het minst vaak kwamen opdagen voor de vergaderingen van de sectorcomités niet opnieuw deel aan de lokale verkiezingen. Serge Manzato, die opkomt in Engis (Luik), is de enige uitzondering.