Dat schrijft De Morgen.

De projecten, in Vlaanderen en Brussel, ondersteunen kwetsbare gezinnen en slaan bruggen naar het onderwijs en de arbeidsmarkt. De elf organisaties kregen tot nog toe middelen vanuit vier departementen: Welzijn, Armoedebestrijding, Onderwijs en Sociale economie.

Late brief

Maar onlangs kregen ze een brief in de bus waarin stond dat ze het dit jaar met een derde minder moeten rooien. Dat betekent niet alleen dat die opdoffer vrij laat op het jaar valt - sommige organisaties moesten noodgedwongen personeelsleden afdanken - maar "bovenal dat nu 1.300 kwetsbare gezinnen plots in de kou dreigen te komen".

Tien procent van de Vlaamse kinderen groeit op in armoede.

In een reactie aan de krant verwijst coördinerend minister Liesbeth Homans (N-VA) naar bevoegd minister Jo Vandeurzen (CD&V), die zegt dat hij zijn "inspanningen" voor deze initiatieven "voortzet".

(Belga/RR)

Dat schrijft De Morgen.De projecten, in Vlaanderen en Brussel, ondersteunen kwetsbare gezinnen en slaan bruggen naar het onderwijs en de arbeidsmarkt. De elf organisaties kregen tot nog toe middelen vanuit vier departementen: Welzijn, Armoedebestrijding, Onderwijs en Sociale economie.Maar onlangs kregen ze een brief in de bus waarin stond dat ze het dit jaar met een derde minder moeten rooien. Dat betekent niet alleen dat die opdoffer vrij laat op het jaar valt - sommige organisaties moesten noodgedwongen personeelsleden afdanken - maar "bovenal dat nu 1.300 kwetsbare gezinnen plots in de kou dreigen te komen". Tien procent van de Vlaamse kinderen groeit op in armoede.In een reactie aan de krant verwijst coördinerend minister Liesbeth Homans (N-VA) naar bevoegd minister Jo Vandeurzen (CD&V), die zegt dat hij zijn "inspanningen" voor deze initiatieven "voortzet".(Belga/RR)