Deputatie ziet in tussenstops van Versnick in Bangkok geen inbreuken op reglement

Geert Versnick. © BelgaImage

Geert Versnick (Open VLD) heeft met het indienen van onkosten voor zijn tussenstops in Bangkok geen fouten gemaakt en het reglement daarover moet niet aangepast worden. Dat oordeelde de Oost-Vlaamse deputatie woensdag na de samenkomst om het ontslag van Versnick te bespreken.

Geert Versnick had eerder reeds beslist om de politiek te verlaten aan het einde van de legislatuur. Maandag lekte uit dat Versnick hotelrekeningen en duurdere vliegtickets van zijn tussenstops in Bangkok ingediend heeft als onkosten bij de provincie Oost-Vlaanderen, terwijl die stops geen deel uitmaken van zijn economische missies naar Zuidoost-Azië. ‘Mijn integriteit is zeer belangrijk voor mij. Omdat deze, zij het zoals hieronder blijkt op ongefundeerde manier, in twijfel wordt getrokken en een sereen debat onmogelijk is gemaakt, heb ik beslist om mijn uitstap te vervroegen’, liet Versnick weten.

De deputatie kwam woensdag samen om het ontslag te bespreken. ‘De administratie heeft nooit problemen gemaakt rond de onkosten en het reglement moet niet bijgestuurd worden’, klonk het na afloop.

Volgens eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V) heeft Versnick vier keer een onkostennota voor zijn tussenstops in Bangkok ingediend, omdat er vier keer contacten waren met de Belgische ambassade in Thailand. Het moet nog onderzocht worden of de onkostenvergoeding te hoog was. De partij Open Vld zal in september vanuit de provincieraad een opvolger voor Versnick voordragen.

Partner Content