De voormalige minister van Zelfstandigen, die nog steeds parlementslid is en een zwaargewicht bij de Franstalige liberalen, trekt naar de lokale politiek omdat zijn partij daar in moeilijkheden zit. Hij heeft drie prioriteiten: de zelfstandigen, veiligheid en sociale zaken.

'Uitstekende onderlinge relaties'

Ducarme heeft de afgelopen weken veel gesproken met andere MR-leiders in de regio, zoals Nicolas Tzanetatos, Caroline Taquin, Olivier Chastel en Thomas Salden. Hij verhuist begin oktober naar Charleroi.

'Ik kom me bezighouden met de gemeentepolitiek, in een bestaand team waar de relaties onderling uitstekend zijn', zegt Ducarme nog. Hij wil de kiezers een alternatief geven voor de PS en PTB. De andere partijen, Ecolo en cdH, zijn eerder kleine spelers in de stad. 'Charleroi behoort niet toe aan Paul Magnette en wij gaan een alternatief opbouwen', besluit Ducarme.

De voormalige minister van Zelfstandigen, die nog steeds parlementslid is en een zwaargewicht bij de Franstalige liberalen, trekt naar de lokale politiek omdat zijn partij daar in moeilijkheden zit. Hij heeft drie prioriteiten: de zelfstandigen, veiligheid en sociale zaken.Ducarme heeft de afgelopen weken veel gesproken met andere MR-leiders in de regio, zoals Nicolas Tzanetatos, Caroline Taquin, Olivier Chastel en Thomas Salden. Hij verhuist begin oktober naar Charleroi.'Ik kom me bezighouden met de gemeentepolitiek, in een bestaand team waar de relaties onderling uitstekend zijn', zegt Ducarme nog. Hij wil de kiezers een alternatief geven voor de PS en PTB. De andere partijen, Ecolo en cdH, zijn eerder kleine spelers in de stad. 'Charleroi behoort niet toe aan Paul Magnette en wij gaan een alternatief opbouwen', besluit Ducarme.