"Circulair watergebruik is een van de antwoorden op de droogteproblemen van vandaag en van de toekomst", zegt Demir. "Toonaangevende bedrijven als AB InBev zetten mee de bakens uit van het waterbeleid van morgen. Om ook andere bedrijven aan te moedigen, maak ik vier miljoen euro vrij." In 2015 zette AB InBev de eerste stappen om water te zuiveren tot een drinkbaar niveau. Op dat moment werden de eerste haalbaarheidsstudies uitgevoerd, waarna een jaar later de eerste volumes gerecycleerd werden. Sinds 2019 maakt ook de brouwerij in Jupille gebruik van het systeem, en wordt er 200.000 kubieke meter per jaar gezuiverd tot drinkbaar water. "Dankzij een recente investering hebben we onze capaciteit dit jaar kunnen verdubbelen van 200.000 naar 400.000 kubieke meter, goed voor 160 Olympische zwembaden", vertelt Alexander Soenen, directeur van de brouwerij in Leuven. "De rest van het gebruikte productiewater geven we bovendien gezuiverd terug aan de Dijle. Elke druppel telt." (Belga)

"Circulair watergebruik is een van de antwoorden op de droogteproblemen van vandaag en van de toekomst", zegt Demir. "Toonaangevende bedrijven als AB InBev zetten mee de bakens uit van het waterbeleid van morgen. Om ook andere bedrijven aan te moedigen, maak ik vier miljoen euro vrij." In 2015 zette AB InBev de eerste stappen om water te zuiveren tot een drinkbaar niveau. Op dat moment werden de eerste haalbaarheidsstudies uitgevoerd, waarna een jaar later de eerste volumes gerecycleerd werden. Sinds 2019 maakt ook de brouwerij in Jupille gebruik van het systeem, en wordt er 200.000 kubieke meter per jaar gezuiverd tot drinkbaar water. "Dankzij een recente investering hebben we onze capaciteit dit jaar kunnen verdubbelen van 200.000 naar 400.000 kubieke meter, goed voor 160 Olympische zwembaden", vertelt Alexander Soenen, directeur van de brouwerij in Leuven. "De rest van het gebruikte productiewater geven we bovendien gezuiverd terug aan de Dijle. Elke druppel telt." (Belga)