Delphine Boël gaat een nieuwe gerechtelijke procedure opstarten om aan te tonen dat koning Albert wel degelijk haar biologische vader is. Dat zegt een van haar advocaten, die daarmee informatie van de Franstalige openbare omroep RTBF bevestigt.

De nieuwe procedure komt er niet toevallig nu koning Albert troonsafstand heeft gedaan. Nu Albert geen staatshoofd meer is, geniet hij immers niet langer de onschendbaarheid van zijn persoon. "We herbeginnen, maar enkel ten opzichte van Albert en Jacques Boël, de wettelijke vader van Delphine", zo meldt de advocaat.

De procedure die vorige maand was opgestart, wordt nu afgesloten.

Bewijs over werkelijke afstamming

Op 17 juni had Delphine Boël koning Albert II, de toenmalige prins Filip, prinses Astrid en haar wettelijke vader Jacques Boël voor de rechtbank gedaagd, om via DNA-materiaal van de koninklijke familie een bewijs in handen te krijgen over haar werkelijke afstamming.

De behandeling van die zaak was door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel uitgesteld naar 3 september. Mogelijk zal op die dag de behandeling plaatsvinden van deze nieuwe procedure die door Delphine Boël wordt opgestart. (Belga/AVE)

Delphine Boël gaat een nieuwe gerechtelijke procedure opstarten om aan te tonen dat koning Albert wel degelijk haar biologische vader is. Dat zegt een van haar advocaten, die daarmee informatie van de Franstalige openbare omroep RTBF bevestigt. De nieuwe procedure komt er niet toevallig nu koning Albert troonsafstand heeft gedaan. Nu Albert geen staatshoofd meer is, geniet hij immers niet langer de onschendbaarheid van zijn persoon. "We herbeginnen, maar enkel ten opzichte van Albert en Jacques Boël, de wettelijke vader van Delphine", zo meldt de advocaat. De procedure die vorige maand was opgestart, wordt nu afgesloten. Bewijs over werkelijke afstammingOp 17 juni had Delphine Boël koning Albert II, de toenmalige prins Filip, prinses Astrid en haar wettelijke vader Jacques Boël voor de rechtbank gedaagd, om via DNA-materiaal van de koninklijke familie een bewijs in handen te krijgen over haar werkelijke afstamming. De behandeling van die zaak was door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel uitgesteld naar 3 september. Mogelijk zal op die dag de behandeling plaatsvinden van deze nieuwe procedure die door Delphine Boël wordt opgestart. (Belga/AVE)