Delphine Boël verdedigt haar rechtszaak tegen haar wettelijke vader Jacques Boël en de voormalige koning Albert omdat ze als 'vermoedelijke' dochter van Albert wordt gediscrimineerd.

'Voor alle duidelijkheid: deze zaak is geen privé-aangelegenheid. Het is een publieke en politieke materie geworden omdat koning Albert een publiek figuur is. Dit heeft grote gevolgen gehad op mijn persoonlijk en professioneel leven tot ver buiten België', zegt Boël.

Ze geeft hier ook een voorbeeld van. 'Ik word door een Anglo-Amerikaanse organisatie World-Check, die vertrouwelijke informatie doorgeeft aan financiële instellingen wereldwijd, beschouwd als een politiek prominent persoon. Volgens hen behoor ik tot de 'dirty'-categorie omdat ik de 'vermoedelijke' dochter ben van Albert. Op basis daarvan startte de Royal Bank of Scotland in januari 2012 een procedure om mijn rekeningen af te sluiten. Nochtans waren al deze rekeningen perfect in orde', verduidelijkt Boël. 'Het is slechts een van de vele nadelen waarmee ik moet afrekenen.'

Daarom hoopt ze dat Albert zijn verantwoordelijkheid opneemt. 'Ik ben niet op zoek naar een vader. Ik wil me gewoon ontdoen van al die nadelen zodat mijn kinderen deze onwaarschijnlijke situatie nooit moeten meemaken.'

Ze besluit dat de burgerlijke rechtbank haar het meest adequaat lijkt om dit probleem op te lossen. (Belga/SD)

'Voor alle duidelijkheid: deze zaak is geen privé-aangelegenheid. Het is een publieke en politieke materie geworden omdat koning Albert een publiek figuur is. Dit heeft grote gevolgen gehad op mijn persoonlijk en professioneel leven tot ver buiten België', zegt Boël.Ze geeft hier ook een voorbeeld van. 'Ik word door een Anglo-Amerikaanse organisatie World-Check, die vertrouwelijke informatie doorgeeft aan financiële instellingen wereldwijd, beschouwd als een politiek prominent persoon. Volgens hen behoor ik tot de 'dirty'-categorie omdat ik de 'vermoedelijke' dochter ben van Albert. Op basis daarvan startte de Royal Bank of Scotland in januari 2012 een procedure om mijn rekeningen af te sluiten. Nochtans waren al deze rekeningen perfect in orde', verduidelijkt Boël. 'Het is slechts een van de vele nadelen waarmee ik moet afrekenen.' Daarom hoopt ze dat Albert zijn verantwoordelijkheid opneemt. 'Ik ben niet op zoek naar een vader. Ik wil me gewoon ontdoen van al die nadelen zodat mijn kinderen deze onwaarschijnlijke situatie nooit moeten meemaken.'Ze besluit dat de burgerlijke rechtbank haar het meest adequaat lijkt om dit probleem op te lossen. (Belga/SD)