'We zullen er wel uit geraken'. Dat heeft koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene gezegd over zijn zoektocht naar een oplossing voor het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde.

Dehaene zei een en ander donderdagavond tijdens een interview in het Europees Parlement dat werd uitgezonden op de Franse parlementaire zender LCP.

Het was zijn eerste publieke verklaring over het dossier B-H-V, waarvoor hij tegen het einde van de paasvakantie een oplossing zoekt.

Dehaene zei dat een en ander deel uitmaakt van een discussie die al bestaat sinds het ontstaan van België en om de tien jaar leidt tot oplopende spanningen.

'Maar we geraken er telkens uit en ik denk dat we er ook ditmaal uit zullen geraken', aldus Dehaene, die niet inging op de grond van de zaak.

Toen de journaliste begon over 'discriminerende praktijken die binnen Europa als schokkend kunnen overkomen', onderbrak Dehaene haar en herhaalde hij dat hij geen commentaar zou geven.

Toch zei hij dat een en ander kan vergeleken worden met wat de Franstaligen doen in Québec om hun taal te verdedigen.

Volgens Dehaene kent België een vergelijkbare problematiek met die in Canada.

'We zullen er wel uit geraken'. Dat heeft koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene gezegd over zijn zoektocht naar een oplossing voor het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde.Dehaene zei een en ander donderdagavond tijdens een interview in het Europees Parlement dat werd uitgezonden op de Franse parlementaire zender LCP.Het was zijn eerste publieke verklaring over het dossier B-H-V, waarvoor hij tegen het einde van de paasvakantie een oplossing zoekt.Dehaene zei dat een en ander deel uitmaakt van een discussie die al bestaat sinds het ontstaan van België en om de tien jaar leidt tot oplopende spanningen.'Maar we geraken er telkens uit en ik denk dat we er ook ditmaal uit zullen geraken', aldus Dehaene, die niet inging op de grond van de zaak.Toen de journaliste begon over 'discriminerende praktijken die binnen Europa als schokkend kunnen overkomen', onderbrak Dehaene haar en herhaalde hij dat hij geen commentaar zou geven. Toch zei hij dat een en ander kan vergeleken worden met wat de Franstaligen doen in Québec om hun taal te verdedigen. Volgens Dehaene kent België een vergelijkbare problematiek met die in Canada.