Zowel afgelopen zaterdag als woensdagnamiddag vonden er in Brussel rellen plaats waarbij vernielingen werden aangericht en de politie werd bekogeld. Voor N-VA-kamerlid Koenraad Degroote is de maat vol. Hij roept Brussels burgemeester Philippe Close op om een samenscholingsverbod uit te vaardigen om erger te voorkomen.

'Brussel is geen gewone gemeente, we praten hier over de hoofdstad van de Europese Unie. Het kan niet dat er zulk geweld zo snel achter elkaar plaatsvindt. We moeten er alles aan doen om de rust in de toekomst te bewaren. Daarom moet burgemeester Close een zeker de komende weken een samenscholingsverbod invoeren en moet de federale politie in de toekomst sneller kunnen ingrijpen', zegt Degroote.

Na de rellen in de Antwerpse Brederodestraat enkele weken geleden, vaardigde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) ook een samenscholingsverbod uit in de wijk rondom de straat. Dat samenscholingsverbod werd intussen terug opgeheven.

Probleem is natuurlijk dat de wijk rondom het Brusselse Muntplijn een erg toeristische wijk is, waar vaker grotere groepen passeren. 'Uiteraard moeten we daarmee rekening houden. We mogen de zelfstandigen in de buurt niet nog meer schade berokkenen. Maar een samenscholingsverbod is perfect mogelijk in verschillende gradaties. Het zou er alleszins voor kunnen zorgen dat de politie beter en sneller zou kunnen ingrijpen.', aldus Degroote.

Zowel afgelopen zaterdag als woensdagnamiddag vonden er in Brussel rellen plaats waarbij vernielingen werden aangericht en de politie werd bekogeld. Voor N-VA-kamerlid Koenraad Degroote is de maat vol. Hij roept Brussels burgemeester Philippe Close op om een samenscholingsverbod uit te vaardigen om erger te voorkomen. 'Brussel is geen gewone gemeente, we praten hier over de hoofdstad van de Europese Unie. Het kan niet dat er zulk geweld zo snel achter elkaar plaatsvindt. We moeten er alles aan doen om de rust in de toekomst te bewaren. Daarom moet burgemeester Close een zeker de komende weken een samenscholingsverbod invoeren en moet de federale politie in de toekomst sneller kunnen ingrijpen', zegt Degroote. Na de rellen in de Antwerpse Brederodestraat enkele weken geleden, vaardigde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) ook een samenscholingsverbod uit in de wijk rondom de straat. Dat samenscholingsverbod werd intussen terug opgeheven. Probleem is natuurlijk dat de wijk rondom het Brusselse Muntplijn een erg toeristische wijk is, waar vaker grotere groepen passeren. 'Uiteraard moeten we daarmee rekening houden. We mogen de zelfstandigen in de buurt niet nog meer schade berokkenen. Maar een samenscholingsverbod is perfect mogelijk in verschillende gradaties. Het zou er alleszins voor kunnen zorgen dat de politie beter en sneller zou kunnen ingrijpen.', aldus Degroote.