Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van Belfius waarover L'Echo bericht.

Belfius is de bank van de lokale besturen.

De OCMW's worden enerzijds met federaal geld gefinancierd. Maar daarnaast doen ook de gemeenten hun duit in het zakje, en dat in toenemende mate, omdat de taken van de OCMW's ook groter worden.

De budgetten blijven in evenwicht, aldus het Belfius-rapport, maar dat evenwicht heeft zijn prijs. Tussen 2013 en 2014 steeg de gemiddelde bijdrage van de gemeentelijke belastingbetaler met 22 procent, naar 155 euro.

De hervorming van de werkloosheidsuitkeringen zal volgens L'Echo dit jaar de druk op OCMW's nog verhogen.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van Belfius waarover L'Echo bericht.Belfius is de bank van de lokale besturen.De OCMW's worden enerzijds met federaal geld gefinancierd. Maar daarnaast doen ook de gemeenten hun duit in het zakje, en dat in toenemende mate, omdat de taken van de OCMW's ook groter worden.De budgetten blijven in evenwicht, aldus het Belfius-rapport, maar dat evenwicht heeft zijn prijs. Tussen 2013 en 2014 steeg de gemiddelde bijdrage van de gemeentelijke belastingbetaler met 22 procent, naar 155 euro. De hervorming van de werkloosheidsuitkeringen zal volgens L'Echo dit jaar de druk op OCMW's nog verhogen. (Belga/RR)