DéFI voorstander van integrale decumul

04/07/17 om 00:39 - Bijgewerkt om 00:38

Bron: Belga

De Franstalige partij DéFI heeft zich maandagavond uitgesproken voor een volledige decumul. De partij van Olivier Maingain schaart zich zo achter onder meer de Franstalige groenen. Dat heeft de algemene vergadering van DéFI maandagavond in Sint-Lambrechts-Woluwe beslist.

DéFI voorstander van integrale decumul

© .

DéFI-partijvoorzitter Olivier Maingain benadrukte eerder al dat hij voorstander is van deugdelijk bestuur en wees op het specifieke karakter van Brussel. Zijn partij legde maandagavond enkele concrete voorstellen op tafel. DéFI stelt onder meer voor dat de mandaten van burgemeester, schepen en voorzitter van het OCMW niet vergoed worden.

De vergoedingen van publieke mandatarissen moeten overeenstemmen met het effectieve geleverde werk. De partij van Maingain wil ook het aantal intercommunales beperken per provincie. Als het aantal parlementairen in Brussel verminderd wordt, zouden de taalgroepen en de dubbele meerderheid volgens DéFI afgeschaft moeten worden. De fusie van gemeenten, politiezones en OCMW's is voor DéFI uitgesloten.

Onze partners