Burgers willen verkozenen die de waarheid vertellen en de zaken zeggen zoals ze zijn', lanceerde Bernard Clerfayt, de lijsttrekker voor het Brussels parlement. Volgens de burgemeester van Schaarbeek heeft DéFI dat altijd gedaan, maar zijn de 'traditionele' partijen zenuwachtig omdat 'de mensen zien dat ze hen dingen hebben gezegd, die niet werden nagekomen'.

DéFI is volgens Clerfayt steevast consequent geweest in zijn engagementen, door vóór alle anderen duidelijk en naar waarheid te spreken over de federalisering van het land, de positie van de vrouw in het politieke bestel - met Antoinette Spaak als eerste vrouwelijke voorzitster -, de strijd tegen vastgoedspeculatie in Brussel, enzovoort.

De eerste verkiezingsbijeenkomst bood de gelegenheid voor de partij om een reeks maatregelen voor de komende legislatuur naar voren te schuiven. Die situeren zich rond justitie en veiligheid, fiscale rechtvaardigheid, milieu, mobiliteit, het economisch beleid, onderwijs en Europa.

Europese verkiezingen

De partij is er de afgelopen dagen ook in geslaagd de 5.000 handtekeningen te verzamelen die nodig zijn om aan de Europese verkiezingen van 26 mei deel te kunnen nemen. Bij de lancering van de kiescampagne bleek dat de militanten er in zijn geslaagd bijna 7.000 handtekeningen binnen te rijven.

Omdat ze momenteel geen Europees parlementslid in haar rangen telt, moest de partij op zoek naar minstens 5.000 handtekeningen om een Europese lijst in te mogen dienen. Eerder deze week bleek dat DéFI nog steeds op zoek moest naar een pak krabbels. Europees lijsttrekker Benoit Cassart kondigde vrijdag echter aan dat de teller intussen op bijna 7.000 handtekeningen staat. Partijvoorzitter Olivier Maingain duwt de Europese lijst.

Burgers willen verkozenen die de waarheid vertellen en de zaken zeggen zoals ze zijn', lanceerde Bernard Clerfayt, de lijsttrekker voor het Brussels parlement. Volgens de burgemeester van Schaarbeek heeft DéFI dat altijd gedaan, maar zijn de 'traditionele' partijen zenuwachtig omdat 'de mensen zien dat ze hen dingen hebben gezegd, die niet werden nagekomen'. DéFI is volgens Clerfayt steevast consequent geweest in zijn engagementen, door vóór alle anderen duidelijk en naar waarheid te spreken over de federalisering van het land, de positie van de vrouw in het politieke bestel - met Antoinette Spaak als eerste vrouwelijke voorzitster -, de strijd tegen vastgoedspeculatie in Brussel, enzovoort. De eerste verkiezingsbijeenkomst bood de gelegenheid voor de partij om een reeks maatregelen voor de komende legislatuur naar voren te schuiven. Die situeren zich rond justitie en veiligheid, fiscale rechtvaardigheid, milieu, mobiliteit, het economisch beleid, onderwijs en Europa. De partij is er de afgelopen dagen ook in geslaagd de 5.000 handtekeningen te verzamelen die nodig zijn om aan de Europese verkiezingen van 26 mei deel te kunnen nemen. Bij de lancering van de kiescampagne bleek dat de militanten er in zijn geslaagd bijna 7.000 handtekeningen binnen te rijven.Omdat ze momenteel geen Europees parlementslid in haar rangen telt, moest de partij op zoek naar minstens 5.000 handtekeningen om een Europese lijst in te mogen dienen. Eerder deze week bleek dat DéFI nog steeds op zoek moest naar een pak krabbels. Europees lijsttrekker Benoit Cassart kondigde vrijdag echter aan dat de teller intussen op bijna 7.000 handtekeningen staat. Partijvoorzitter Olivier Maingain duwt de Europese lijst.