Jean-Marie Dedecker, partijvoorzitter van de LDD, ontkent dat hij bij de verkiezingen van 2014 op een N-VA-lijst komt. Toch behoort een samenwerking tot de mogelijkheden.

Of Jean-Marie Dedecker van de gelijknamige LDD-partij al dan niet overstapt naar de N-VA van Bart De Wever blijft onduidelijk.

In het VRT-programma De Zevende Dag ontkende Dedecker alvast de geruchten van de voorbije weken dat hij bij de verkiezingen van 2014 deel zou uitmaken van een West-Vlaamse N-VA-lijst (in Middelkerke).

Die geruchten werden trouwens eerder deze week al door een partijtopper van de N-VA ontkend. "De kans dat Jean-Marie Dedecker naar N-VA komt is 0,0 procent. Nu en in de toekomst", luidde het afgelopen vrijdag in De Morgen.

Dedecker liet zondag evenwel verstaan dat hij 'niets uitsluit in de politiek'. Dat zou kunnen betekenen dat er mogelijk een kartel met de N-VA wordt gevormd. Volgens Dedecker stemt het partijprogramma van de LDD bovendien voor 80 tot 90 procent overeen met dat van de N-VA.

Voorts liet Dedecker niet in zijn kaarten kijken en benadrukte hij dat zijn partij 'alive and kicking'is, wat voorlopig betekent dat de LDD zelfstandig naar de kiezer trekt. (VRT/BO)

Jean-Marie Dedecker, partijvoorzitter van de LDD, ontkent dat hij bij de verkiezingen van 2014 op een N-VA-lijst komt. Toch behoort een samenwerking tot de mogelijkheden.Of Jean-Marie Dedecker van de gelijknamige LDD-partij al dan niet overstapt naar de N-VA van Bart De Wever blijft onduidelijk. In het VRT-programma De Zevende Dag ontkende Dedecker alvast de geruchten van de voorbije weken dat hij bij de verkiezingen van 2014 deel zou uitmaken van een West-Vlaamse N-VA-lijst (in Middelkerke).Die geruchten werden trouwens eerder deze week al door een partijtopper van de N-VA ontkend. "De kans dat Jean-Marie Dedecker naar N-VA komt is 0,0 procent. Nu en in de toekomst", luidde het afgelopen vrijdag in De Morgen.Dedecker liet zondag evenwel verstaan dat hij 'niets uitsluit in de politiek'. Dat zou kunnen betekenen dat er mogelijk een kartel met de N-VA wordt gevormd. Volgens Dedecker stemt het partijprogramma van de LDD bovendien voor 80 tot 90 procent overeen met dat van de N-VA.Voorts liet Dedecker niet in zijn kaarten kijken en benadrukte hij dat zijn partij 'alive and kicking'is, wat voorlopig betekent dat de LDD zelfstandig naar de kiezer trekt. (VRT/BO)