Dedecker: ‘Deelname aan verkiezingen in 2019 heeft geen zin als N-VA goed blijft scoren’

Jean-Marie Dedecker © /

LDD, de partij van Jean-Marie De Dedecker, neemt in 2018 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar of de partij ook in 2019, wanneer de volgende federale en deelstaatverkiezingen plaatsvinden, naar de gunst van de kiezer dingt, laat de voorzitter afhangen van de N-VA.

Jean-Marie Dedecker stelde bij de voorstelling van zijn boek ‘Vrank en vrij’ zijn verhouding met de N-VA als volgt voor: “Die partij heeft ons platgedrukt en bevindt zich nu nog altijd in een staat van genade. Als die aanhoudt, heeft deelname geen zin.”

“Een verloren strijd ga ik niet leveren”, zei Dedecker. “Maar als de golf zich aanbiedt, dan surfen we.” Hoe dan ook wil Dedecker de partij niet alleen trekken, hij rekent op de jongeren. “Ik heb veel van mijn kinderen gemist, van mijn kleinkinderen wil ik niets missen”, zegt de 64-jarige politicus.

“Vrank en vrij. Ongezouten meningen” bevat de columns die Dedecker sedert een aantal jaren voor knack.be schrijft.

Francken belt voor advies

Op de boekvoorstelling in Gent werd Dedecker ingeleid door N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Francken stak de loftrompet van Dedecker en noemde hem een van zijn politieke vrienden. Niet het recente ontslag van Hendrik Vuye en Veerle Wouters was voor Francken een van de zwaarste momenten uit zijn politieke carrière, wel de “defenestratie” van Dedecker in 2006. En toen hij eind 2014 als kersvers staatssecretaris onder vuur lag en van racisme beschuldigd werd, was Dedecker de enige niet-N-VA’er naar wie Francken belde voor advies.

Het nieuwe boek van Jean-Marie Dedecker is het allereerste boek van de nieuwe uitgeverij Doorbraak Boeken, dat ontstaan is uit het Vlaamsgezinde internettijdschrift doorbraak.be.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content