"De verkoop is stopgezet (...) als reactie op de huidige context", klinkt het bij de persdienst. Die bevestigt dat dit artikel niet langer alleen voor sportief gebruik wordt aangewend, maar ook kan dienen om het Kanaal over te steken. "Dat zou het leven van de mensen in gevaar brengen", en dus is beslist om de kajaks uit het assortiment te halen, klinkt het nog.

De beslissing zou lokaal zijn genomen, maar werd wel goedgekeurd door het bedrijf.

Afgelopen vrijdag raakten drie migranten die per kajak de overtocht naar Engeland maakten, vermist. Twee drenkelingen werden later gered door de Franse gendarmerie.

"De verkoop is stopgezet (...) als reactie op de huidige context", klinkt het bij de persdienst. Die bevestigt dat dit artikel niet langer alleen voor sportief gebruik wordt aangewend, maar ook kan dienen om het Kanaal over te steken. "Dat zou het leven van de mensen in gevaar brengen", en dus is beslist om de kajaks uit het assortiment te halen, klinkt het nog. De beslissing zou lokaal zijn genomen, maar werd wel goedgekeurd door het bedrijf. Afgelopen vrijdag raakten drie migranten die per kajak de overtocht naar Engeland maakten, vermist. Twee drenkelingen werden later gered door de Franse gendarmerie.